K držení zdraní

10. 1. 2024

čas čtení 1 minuta

Dobrý den,

dovolte mi k současné diskusi o držení zbraní jenom krátkou poznámku, píše jeden čtenář.

Jestli jde z něčeho skutečný strach, je to tzv. Liga LIBE a především některé výkřiky jejích příznivců na sociálních sítích. Dotyční už se třesou nedočkavostí, až tu zavládne nějaký jim příznivý režim a oni budou moci vyrazit se zbraněmi do ulic, aby potrestali všechny tzv. vlastizrádce, přičemž vlastizrádcem je každý, koho oni (nebo kdokoli jiný) z libovolných důvodů nebo i bez udání důvodů takto veřejně označí.

Alarmující je i skutečnost, že ministru spravedlnosti ve věci zbraňové legislativy radí právě Liga LIBE (a nikdo jiný). NRA tu (zatím?) nemáme; zato by zřejmě někomu (i v mainstreamové politice?) vyhovovalo vypěstovat si tu pro špinavou práci nějaký klon SA... Domnívám se, že média i veřejně působící intelektuálové by se v této věci měli ozývat mnohem častěji a důrazněji než doposud.

zdraví
(...)
(Dal bych přednost tomu, kdybyste mé jméno neuveřejňovali. Ve svém věku a stavu už nemám dost sil na to, abych účinně čelil virtuální, natož skutečné agresivitě.)

Pozn. JČ: V Britských listech máme (mívali jsme?) docela zásadní princip, že anonymní příspěvky neuveřejňujeme. Příspěvek má daleko menší přesvědčivost a hodnotu, kdyý jeho autor neuvede své jméno. V poslední době jsme udělali zatím třikrát výjimku. Není to dobré, protože, jak vidím, se teď hlásí všichni, že chtějí publikovat anonymně. Jenže má-li demokracie přežít, měli bychom se asi hlásit k její obraně plným jménem. ?

2
Vytisknout
1927

Diskuse

Obsah vydání | 15. 1. 2024