PROALT:

Sobotní demonstrace: Zbavme se této vlády

22. 10. 2011

čas čtení 1 minuta

tisková zpráva

ProAlt, iniciativa pro kritiku reforem a na podporu alternativ, svolává na sobotu 22. října 2011 demonstraci pod heslem "zbavme se této vlády". Akce začíná ve 14 hod na nám. Republiky v Praze. Je vyvrcholením "Měsíce neústupnosti", jehož ohniskem byl uplynulý měsíc permanentní petiční stan ProAltu na pražském náměstí Republiky. V tomto stanu byly čtyřiadvacet hodin denně k dispozici materiály vysvětlující postoj ProAltu k předkládaným reformám. Permanentní petiční stan se rovněž stal místem diskusí s odbornou i laickou veřejností. Občanům byly na stanu rovněž předkládány k podpisu dvě petice: za obecné referendum a proti důchodové reformě. Pro petici za obecné referendum bylo získáno k dnešnímu dni cca 4 000 podpisů, počet podpisů na petici proti důchodové reformě se blíží 9 000.

Sobotní demonstraci podporuje Českomoravská konfederace odborových svazů a řada občanských iniciativ a organizací -- Alternativa Zdola, Akční spolek nezaměstnaných, Nesehnutí, Národní rada osob se zdravotním postižením ČR a další.

Mezi 14. a 15. hodinou vystoupí na náměstí Republiky řada řečníků, mezi jinými Tomáš Vokoun (Akční spolek nezaměstnaných), Ilona Švihlíková (Alternativa zdola), Jaroslav Zavadil (ČMKOS) nebo Jan Neoral, představitel Ligy starostů.

Poté se pochodem přes Staré Město přesuneme na Klárov, kde přibližně v 16 hod začne druhá část demonstrace, na kterou jsou pozváni představitelé opozičních politických stran..

Cílem této demonstrace je ukázat přetrvávající odpor občanů České republiky vůči reformám. Zároveň se jedná o první společnou akci Koordinace občanských iniciativ a odborů, která se ustavila 26. září 2011.

0
Vytisknout
8068

Diskuse

Obsah vydání | 21. 10. 2011