Proč EU České republice nezakáže zločinecké vydírání občanů exekutory?

16. 11. 2012

čas čtení 2 minuty

Dobrý den pane Čulíku,

předem mého dopisu vám chci moc poděkovat za vydávání BL, staly se pro mě nenahraditelným zdrojem informací, píše Jan Voňka.

Rád bych vyjádřil svůj názor na téma exekuce. Vnímám rozmáhající se exekuce jako nehoráznou šikanu. Copak už nemáme jedny z nejvyšších cen jídla, benzínu, energií, spotř. zboží, nájmů a služeb v Evropě? O kvalitě zmíněného raději pomlčím. A vláda spolu s bankami a korporacemi vymýšlí stále další a další metody jak z nás vysávat peníze.

Při vstupu České Republiky do EU jsem mimojiné očekával, že naše zemně bude více pod drobnohledem, že si EU pohlídá své členské státy a popřípadě nějakým způsobem umravní vládní činitele těch států, u kterých se prokáže korupce, či ilegální šikana vlastních obyvatel. Pokud říkáte, že exekuce na západě neexistují a že je podobná šikana nelegální, proč nám to EU nějak nazakáže (když nám zakázali názvy jako pomazánkové máslo, rum a marmeláda, proč se nezaměří na legální výpalné pod rouškou exekuce, lichvu chráněnou zákonem a násilné zabavování majetku)?

Nejsem odborník na právo a už vůbec ne evropské právo, ale kdyby naše republika schválila zákon, že exkutoři mohou beztrestně začít své dlužníky střílet do kolen, uřezávat prsty, nebo jim na místě odoperovat ledvinu, stále by EU mlčela? Pravomoce exekutorů jsou děsivé, ale kupodivu stále to není ono a tak jich dostávají čím dál víc.

Pokud je to EU jedno, nebo do tohoto zasáhnout nemůže, proč je to jedno i obyvatelům České Republiky? Pokud jsou exekucemi zatíženy 2 milióny lidí, proč se všichni nezvednou ze židlí a nejdou proti tomu protestovat? K tomu by se mohli přidat alespoň 2 milióny ožebračovaných důchodců, necelý milión nezaměstnaných a máme půlku republiky na náměstích.

Jan Voňka

Pozn. JČ: Bez žalobce není soudce. Evropská unie zasáhla proti pomazánkovému máslu, protože se proti diskriminaci ozvali Slováci. Ve věci exekucí by bylo zapotřebí, aby schopný právnický tým, znalý zákonů Evropské unie a schopný nastudovat, jak je problematika exekucí řešena v západních zemích, vypracoval v této věci žalobu proti České republice. Kdo se toho ujme?

0
Vytisknout
7745

Diskuse

Obsah vydání | 19. 11. 2012