Počet žadatelů o soudní oddlužení neustále roste

20. 11. 2012

čas čtení 1 minuta

Tisková zpráva

Pardubice - Počet klientů, kteří nezvládají svou finanční situaci a hledají odbornou pomoc, neustále roste. Jednou ze společností, na kterou se obrací stále více zoufalých lidí, je Dluhová poradna, která má pobočky ve více než třiceti českých městech a každý měsíc zaznamenává více než padesátiprocentní nárůst svých zákazníků.

Podle pracovníků Dluhové poradny jsou na vině zejména nepříznivá ekonomická situace v České republice, omezený počet pracovních příležitostí a stále vyšší povědomí o institutu soudního oddlužení, které dává předluženým lidem poslední šanci zbavit se svých dluhů.

"Naším typickým klientem je člověk, který měl několik úvěrů, ztratil na nějaký čas práci a kvůli výpadku v příjmech mu dluhy přerostly přes hlavu," dodává Petra Ryšavá, vedoucí pobočky dluhové poradny v Liberci. Podle ní by si měl každý klient vždy uvážlivě rozmyslet, zda novou půjčku bude schopen řádně splácet.

V případě, že se nějaký klient dostane do problémů a není schopen dostát řádně svým závazkům, měl by se vždy nejprve snažit dohodnout se svými věřiteli na novém splátkovém kalendáři, a následně jej striktně dodržovat, popřípadě ihned své věřitele kontaktovat. Cesta formou soudního oddlužení by měla být až tou poslední možností.

Dluhová poradna nabízí pomoc na třiceti pobočkách

Dluhová poradna v Pardubicích je jednou ze třiceti poboček provozovaných v České republice, která pomáhá v dluhovém poradenství, finančním plánování a při krizovém managementu závazků. Pomáhá dlužníkům při zpracování insolvenčního návrhu a jeho podání na příslušný soud.

Více informací www.doporadny.cz

0
Vytisknout
7112

Diskuse

Obsah vydání | 21. 11. 2012