Dvě demonstrace na podporu Romana Smetany, jedna z nich neohlášená

4. 1. 2013

čas čtení 1 minuta

(aktualizováno) V sobotu 5. ledna v 18 hodin (tedy v předvečer Romanových 31. narozenin) pořádají jeho sympatizanti demonstraci před olomouckou věznicí. Její adresa je Švermova 2, Olomouc. Demonstrace tedy není organizována sdružením Přátelé Romana Smetany (jak informovala ČTK). Podle informace velitele městské policie v Olomouci Mgr. Petera Horvatha nebyla demonstrace ohlášena.

Podle tiskové mluvčí olomouckého magistrátu má nicméně informace o chystané akci jak magistrát, tak policie. Podle nich mají probíhat dvě akce ve stejném čase zároveň, a to jedna před věznicí, druhá na Horním náměstí před orlojem. Policie kvůli tomu chystá preventivní opatření. Pokud budou akce probíhat v klidu, nebude podle mluvčí magistrát iniciovat žádná konkrétní opatření k tomu, aby jim zabránila. Nicméně, pokud dojde k problémům, příslušní pracovníci magistrátu mohou rozhodnout o ukončení demonstrace právě s ohledem na to, že není nahlášená.

Případná účast na demonstraci je tak věcí osobního rozhodnutí každého účastníka.

Milan Daniel dnes jako svolavatel ohlásil Magistrátu města Olomouce shromáždění na podporu svobody slova, které se bude na veřejném prostranství před budovou okresního soudu v Olomouci konat v pondělí 14. ledna v 15 hodin, tedy den před projednáním obžaloby Romana Smetany z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. O podrobnostech budeme informovat během víkendu.

www.prosmet.cz

0
Vytisknout
6725

Diskuse

Obsah vydání | 4. 1. 2013