Milan Valach by se jako ideolog "přímé demokracie" měl kát

11. 4. 2013 / Štěpán Kotrba

čas čtení 2 minuty
reakce na článek Milana Valacha " Co bylo špatně na nedělní demonstraci"

Kam vede to, když chce dav (ne lid) dělat revoluci, jsme viděli nejen v Egyptě. Skončilo to zapálením Káhirské knihovny a vládou fanatických islamistů. Liberální levičáci v americké diplomacii se nepoučili. Arabské jaro rozlité od Afriky po Asii vytvoří prostor pro policejně vojenské manévry americké armády na dvacet či třicet let. Václavské náměstí naplněné "lidem", který ohlušen tlampači taxikáře Ponerta, vyřvával svou frustraci vůči všem - to je zase výsledek líbivých sloganů o tom, že "si budem vládnout sami". Krysař z Hammelnu by tu scénu nezrežíroval lépe.

Milan Valach těmto naivům ze čtvrté cenové doteď dělal "vědeckou" fasádu" svou ideologií "přímé demokracie". Každý štamgast může být prezidentem. Jen kdyby ho k tomu pustili.

27. 04. 2012 Štěpán Kotrba: Ochlokracie a Ponertovská špína ZDE

20. 03. 2012 Štěpán Kotrba: Kdo přišel na demonstrace Holešovské výzvy ZDE
fotogalerie Štěpána Kotrby ZDE ZDE

Čemu se dnes Valach diví? Co si představoval jako výsledek rozněcování nenávisti k tradičním politickým stranám ("stranickým sekretariátům") a adorací anarchistického konceptu vox populi?

24. 11. 2010 Milan Valach: Udivující svět přímé demokracie ZDE

" To, co potřebujeme, je vize cíle, nového společenského uspořádání, které bude řešit současné problémy a, a to především, naše vlastní úsilí k jeho prosazení. Pramenem skepse je zbabělost a lenost. Sebedůvěra a vzájemná důvěra dávají naději. Cíl je tím, co naději dodává energii a mění ji v praktický čin.", píše Valach.

05. 01. 2011 Milan Valach: Od skepse k činu ZDE

Úspěšné revoluce dělají silní. Áda svou vizi kdysi měl také. A zrealizoval ji. Málem. Dav a lůza není ani veřejnost, ani lid.

30. 12. 2010 Milan Valach: Teorie revoluce ZDE

0
Vytisknout
9788

Diskuse

Obsah vydání | 12. 4. 2013