Zemanovo otevírání korunovačních klenotů se dostalo až do Washington Post

14. 5. 2013 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Max Fisher upozorňuje na blogu amerického deníku Washington Post na nedávný incident při odemykání českých korunovačních klenotů, při němž podle Pražského hradu prezident Miloš Zeman "trpěl virózou", ale, jak na to poukazuje Washington Post, "mnoho Čechů si myslí, že byl opilý". List publikuje několik fotografií z akce a doporučuje čtenářům, aby je zhlédli - že to je opravdu něco výjimečného.

Jistě můžeme bagatelizovat útoky pražského tisku jako Lidových novin, IDnes či Hospodářských novin, které se zdiskreditovaly v prezidentských volbách bezostyšnou a hysterickou podporou jednoho z dvou prezidentských kandidátů, a jsou tedy v těžkém střetu zájmů, když Miloše Zemana kritizují. Těžko však bagatelizovat Washington Post, který nemá na věci žádný osobní zájem a informuje o kuriózním incidentu v zemičce, která jinak nikoho nezajímá. Jak silně tento incident posílil mezinárodní prestiž České republiky, je obtížné říci.

Marná sláva, fotografie mluví výmluvnou řečí, a to mezinárodně. Vypadá to, že prezident Zeman bude brzo mezinárodně tak proslulý, jako byl Václav Klaus krádeží chilského pera. Když už nic jiného, fiasko otevírání korunovačních klenotů za přítomnosti Miloše Zemana "s virózou" bylo obrovským selháním jeho úředníků v prezidentské kanceláři. Přece dá rozum, že profesionální tým by nemohl prezidenta, který se necítí dobře, ať už z jakýchkoliv příčin, pustit na veřejné fórum s přítomností televize. Toto faux pas je bezpochyby především trapným selháním nových úředníků prezidentské kanceláře, ale vlastně i Miloše Zemana samotného, vzhledem k tomu, že to dokazuje, že obsadil prezidentskou kancelář absolutními amatéry. Co to věstí pro budoucnost?

0
Vytisknout
8338

Diskuse

Obsah vydání | 15. 5. 2013