Policie tří zemí společně zasáhla proti neonacistickým teroristům

19. 7. 2013

čas čtení 1 minuta

Společná operace německé, švýcarské a nizozemské policie skončila razií v bytech osob podezřelých z organizování neonacistického terorismu. Případ vykazuje podobnosti s nedávnou operací proti něměcké skupině NSU. Německo patrně uniklo další vlně teroristických útoků příznivců krajní pravice.

Několik německých regionálních policejních útvarů a protiteroristické jednotky ve Švýcarsku a Nizozemsku, provedly zátah na neonacistickou skupinu, která podle německých úřadů zřejmě plánovala teroristické útoky, jež měly Německo "zbavit jeho politického systému".

Byty a vězeňské cely šesti podezřelých se nacházely na území tří států a byly prohledány. Podle zpráv médií policie většinou zabavila data a vyhodnocení materiálu může být obtížné, protože komunikace je šifrovaná.

Nikdo nebyl uvězněn, protože policie nemá zprávy o konkrétním útoku. Vyšetřovatelé nicméně podezřelé vyšetřují již měsíce a jsou přesvědčeni, že plánují získat zbraně a výbušniny. Jsou podezřelí ze založení teroristické organizace typu "Wehrwolf" po nacistickém vzoru.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6867

Diskuse

Obsah vydání | 22. 7. 2013