BRITÁNIE:

Konzervativní poslankyně varovala v televizi před "přílivovou vlnou imigrantů z Jugoslávie"

14. 1. 2014

čas čtení 1 minuta

Nadine Dorris, poslankyně britské Konzervativní strany, varovala v pořadu televize BBC Question Time před "přílivovou vlnou přistěhovalců z Jugoslávie" - která už léta neexistuje, jak připomněl deník Independent.

Dorrisová konstatovala v televizní diskusi: "Zatím sice k přílivové vlně nedošlo, ale může k ní dojít zítra, může k ní dojít příští rok - prostě nevíme - a to je problém. Mohlo by dojít k přílivové vlně přistěhovalců z Jugoslávie."

Dorrisová těmito slovy reagovala na dotaz rumunského člena divácké obce, který se zeptal, zda poté, co se ukázalo, že k žádné přílivové vlně imigrantů z Rumunska a Bulharska po 1. lednu 2014 do Británie nedošlo, přestanou britská média publikovat "rasistickou rétoriku".

Její chybě se pak celý den vysmívali uživatelé Twitteru. Jeden uživatel například napsal: "Jugoslávie už před určitou dobou přestala existovat. Její rozpad vyvolal drobné pozdvižení. Vy jste si toho jaksi nepovšimla."

Dorrisová, poslankyně za volební okrsek Mid Bedforshire, jíž se přezdívá "šílená Nad" ("Mad Nad") byla v roce 2012 dočasně suspendována z poslaneckého klubu Konzervativní strany za to, že vystoupila v bulvární televizní reality show I'm a Celebrity, Get me out of Here.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6070

Diskuse

Obsah vydání | 15. 1. 2014