Janukovyč "onemocněl"

30. 1. 2014

čas čtení 1 minuta

Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč obvinil opozici, že eskaluje situaci v zemi a zdůraznil, že jeho vláda dělá všechno, co je jen možné, aby vyřešila politickou krizi. Toto prohlášení se objevilo na prezidentském serveru poté, co bylo oznámeno, že Janukovyč onemocněl.

Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč je ve stavu zdravotní neschopnosti, zatímco politická krize v jeho zemi pokračuje. Na oficiálních stránkách ukrajinského prezidenta bylo ve čtvrtek oznámeno, že je Viktor Janukovyč nyní ve stavu zdravotní neschopnosti v důsledku akutní choroby dýchacích cest a vysoké horečky.

Janukovyč je po dvou měsících velkých protestů pod tlakem, aby odstoupil, aby byly uspořádány předčasné volby, a pod tlakem celé řady dalších požadavků.

Ve středu schválil ukrajinský parlament zákon, podle něhož mají být zatčení demonstranti omilostněni prostřednictvím amnestie, avšak, k zuřivosti opozice, jen pod podmínkou, že demonstranti opustí okupované vládní budovy. Když byl zákon schválen, poslanci vládní strany tleskali, opozice křičela: "Hanba".

Zákon byl schválen po dvanáctihodinovém vyjednávání. Demonstranti v Kyjevě okupují tři vládní budovy.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8649

Diskuse

Obsah vydání | 30. 1. 2014