Tři proruští ozbrojenci byli usmrceni při pokusu zaútočit na ukrajinskou vojenskou základnu

17. 4. 2014

čas čtení 1 minuta

Tři proruští ozbrojenci byli ve středu večer usmrceni a 13 osob bylo zraněno při střetech s ukrajinskými vojáky v městě Mariupol. Uvádí to ukrajinské ministerstvo vnitra.

Ministr vnitra Arsen Avakov ve čtvrtek uvedl, že separatisté byli usmrceni během pokusu zaútočit na ukrajinskou vojenskou základnu, jehož se účastnilo asi 300 osob, vybavených střelnými zbraněmi a Molotovovy koktejly. Nikdo z vojáků ukrajinského ministerstva vnitra nebyl zraněn.

"Poté, co útočníci začali házet zápalné bomby a začali střílet na stráže, národní garda začala střílet varovné výstřely," konstatoval Avakov a dodal, že až poté, co útoky pokračovaly, začali vojáci střílet přímo na útočníky. Třiašedesát lidí bylo zatčeno a bezpečnostní činitelé zkonfiskovali zbraně, komunikační zařízení a "ruské mobilní telefony", praví se v jeho prohlášení. Operace prý stále probíhá a policejní posily hlídkují v přístavním městě. Zvláštní jednotky jsou do města přiváženy vrtulníky jako posily, dodal Avakov.

Ve čtvrtek mají v Ženevě začít rozhovory diplomatů z Ruska, z Ukrajiny, z USA a z EU. Ukrajina doufá, že se jí podaří přesvědčit Rusko, že krizi zvládne. Spojené státy připravují nové kolo sankcí proti Moskvě.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6690

Diskuse

Obsah vydání | 17. 4. 2014