Výsměchem sebevrahům se Zeman propadl do neuvěřitelné hloubky obscénnosti

29. 2. 2016 / Jan Čulík

čas čtení 5 minut

Mesmerizovaný český národ vleče Zeman do nebezpečí

Do ohromující sprostoty se propadl Miloš Zeman ve svém dalším rozhovoru pro vysoce kontroverzní server Parlamentní listy, jehož se slušný člověk nedotkne ani pětimetrovou tyčí a jehož redaktoři by v civilizované zemi byli dávno odsouzeni za vyvolávání rasové nenávisti a šíření poplašných zpráv. Zeman se v rozhovoru veřejně vysmál dvěma uprchlíkům, kteří se v Aténách pokusili o sebevraždu.

Jeho výroky jsou stále směsicí krutosti, obscénnosti, předsudků, zaujatosti a věcných nesmyslů, avšak tentokrát se propadl opravdu hluboko.

V Aténách se pokusili o sebevraždu dva Pákistánci ze zoufalství, že byly uzavřeny hranice na balkánské cestě. Oběsili se na aténském náměstí na stromě. Přítomní uprchlíci je na poslední chvíli odřízli. Jeden z dvou oběšených mužů byl v bezvědomí. Huffington Post uveřejnil sérii děsivých fotografií z této scény.

Zde leží na zemi muž v bezvědomí, čeká se na příjezd záchranky. Miloš Zeman se tomu směje a Parlamentní listy to zveřejňují. Co může být obscénnějšího?

Zeman: "Pokud se tito dva pákistánští uprchlíci pokusili oběsit, možná to byla demonstrativní sebevražda. Víte, když se skutečně oběsíte, tak to většinou nepřežijete (smích)."

Nesmyslné je Zemanovo zcela nepodložené tvrzení, že ať uprchlíci přicházejí ze zemí rozvrácených válkou, nebo ne, všichno jsou to zřejmě vlastně lidé, kteří nechtějí pracovat a chtějí žít ze sociálních dávek.

Podle mezinárodního práva má každý uprchlík právo na to, aby byla jeho žádost o azyl individuálně posouzena. Státy nesmějí paušálně blokovat přístup uprchlíkům podle národnosti. Pokud tak činí, porušují zákon.

Zeman v rozhovoru tvrdí, že uprchlíkům v Řecku se dostává jídla, pití, i ubytování ve vytápěných stanech. Jak o tom svědčí četné reportáže, není to pravda, protože Řecko nemá dostatečnou infrastrukturu a většina uprchlíků se do uprchlických táborů nevejde. Lidé spí i v tomto počasí pod širým nebem na aténských ulicích a na náměstích. Nemají ani kam jít na záchod. Co do jídla jsou závislí na charitě řeckých občanů, kteří sami mají málo.

Podle Zemana jsou uprchlíci "ilegální migranti". To je také nesmysl, podle mezinárodního práva mají uprchlíci právo přicházet na území jiných zemí a žádat o ochranu a pomoc. Zeman tvrdí, že jsou uprchlíci "ilegální migranti", protože nedodržují Dublinský předpis, podle něhož musejí všichni uprchlíci zůstat v první zemi EU. Je to nepraktický a velmi sporný předpis Evropské unie, který je v nynější situaci nerealizovatelný, proto ho Německo a další státy jednostranně zrušilo. Je nesmyslné a nebezpečné hromadit vlny uprchlíků v jižních hraničních státech EU, jako je Řecko a Itálie, které je bez pomoci ostatní Evropy nemohou zvládnout. Co si asi tak Zeman myslí, že se stane, zkolabují-li pod tlakem vlny uprchlíků pohraniční státy Evropské unie? "Žádná země EU nehodlá řešit řecké problémy za Řecko," tvrdí mylně Zeman a slepě odmítá kolektivní řešení a jakoukoliv solidaritu. Skutečně si myslí, že zadrátováním českých a balkánských hranic bude problém vyřešen, pokud statisíce uprchlíků rozloží Řecko bez pomoci? Svými žvásty Zeman ohrožuje strategickou bezpečnost České republiky, protože mezinárodně vytváří její obraz jako nenávistné, rasistické a xenofobní země, s níž se přestane počítat v evropských strukturách.

Na rozdíl od Zemana, který mobilizuje rasistickými nesmysly české obyvatelstvo k podpoře sobě samotnému a strká hlavu do písku, projevovali od samého začátku především němečtí politikové rozmysl a smysl pro strategii. Německá kancléřka Angela Merkelová si vždy byla dobře vědoma, jak křehká je stabilita v jižní Evropě - válka v zemích bývalé Jugoslávie skončila teprve nedávno a vzájemná nenávist a antipatie tam trvají. Stačí neřešená krize, aby se válečný konflikt znovu roznítil. Už nyní v situaci, kdy vznikají mezi balkánskými zeměmi konflikty a Řecko zatím zůstává zcela bez pomoci, hrozí destabilizace a rozklad Evropské unie, které by byly pro ČR katastrofou. Koordinované celoevropské řešení uprchlické krize je ve strategickém zájmu Evropy i ČR. Bez koordinovaného přijímání uprchlíků prostřednictvím bezpečné cesty dojde k trvalé celosvětové diskreditaci Evropské unie, která se dosud ve věci uprchlické krize zachovala daleko nekompetentněji a ostudněji než mnohé jiné části světa, a přispěje to k zrychlujícímu se ekonomickému i politickému úpadku Evropy. Bez Evropské unie bude ČR ve velmi vážné situaci. Zeman svými stále nenávistnějšími výroky drsně škodí své zemi.

Je načase, aby se lidé ve vlastním zájmu probudili z obdivného transu vůči Miloši Zemanovi.

Možná by jim mohlo pomoci, že tu máme rekord. Neznáme jediného politika na světě, který by se veřejně posmíval zoufalým lidem, kteří se pokusili o sebevraždu.

0
Vytisknout
11263

Diskuse

Obsah vydání | 3. 3. 2016