Atentát v New Yorku: Útočník byl z rozhádané restaurace

19. 9. 2016

čas čtení 1 minuta


Aktualizace: Policie Rahamiho po přestřelce v Lindenu v New Jersey v pondělí zatkla. Videozáznamy policejních kamer z ulic jí k němu zavedly. Zároveň je vyslýcháno i pět dalších lidí, kteří byli zadrženi v neděli.

Rahami byl během svého zatýkání zraněn, zraněni byli i nejméně dva policisté v Lindenu. K přestřelce došlo poté, co Rahamiho policie nalezla, jak spí ve dveřích jednoho baru v New Jersey. Rahami vytáhl zbraň a vystřelil na policistu, který měl na sobě neprůstřelnou vestu, a začal střílet i po dalších policistech.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Newyorská policie hledá v souvislosti se sobotním atentátem ve čtvrti Chelsey, který zranil 29 osob, osmadvacetiletého Ahmada Khana Rahamiho, naturalizovaného Američana afghánského původu. Je to syn Muhammada Rahamiho, který provozuje na Elmora Avenue fastfoodovou restauraci "First American Fried Chicken", na kterou si opakovaně stěžovali místní občané. Restaurace byla totiž otevřena celou noc a po půl noci kolem ní řvaly davy zákazníků, kteří močili na příjezdových cestách k domkům sousedů. Městský úřad nařídil, aby restaurace zavírala ve 22 hodin, avšak ta neposlechla. Sousedé proti ní opakovaně volali policii, když restaurace zůstávala otevřena.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6833

Diskuse

Obsah vydání | 21. 9. 2016