Trumpova podpora mezi americkými voliči je rekordně nízká

17. 7. 2017

čas čtení 1 minuta
Šest měsíců po nástupu do funkce schvaluje práci prezidenta Trumpa méně lidí než u kteréhokoliv z jeho předchůdců za posledních sedm dekád.


Jen 36 % dotázaných schvaluje Trumpův výkon prezidentské funkce, jak zjistil průzkum zadaný ABC News a listem Washington Post publikovaný v neděli. 20. dubna Trumpa podporovalo 42 % dotázaných.

Poslední prezident se srovnatelnými výsledky byl Gerald Ford, který nahradil Richarda Nixona po rezignaci kvůli skandálu Watergate v roce 1974. V únoru 1975 schvalovalo Fordovu práci 39 % dotázaných. Oba Trumpovi předchůdci v prvním půlroce svého působení dosáhli podpory ve výši 59 %.

Průzkum proběhl ve dnech 10. - 13. července.

63 % Američanů má za to, že nebylo správné, když se Trump junior, Trumpův zeť Jared Kushner a poradce Manafort zúčastnili jednání s ruskou právničkou kvůli kompromitujícím materiálům na Hillary Clintonovou.

Většina Američanů, 60 %, se také domnívá, že se Rusko pokoušelo ovlivnit volby - jejich podíl se od dubna zvýšil o 4 %. Z těch kdo věří, že se Rusko snažilo vměšovat, většina tvrdí, že tato snaha Trumpovi prospěla.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7799

Diskuse

Obsah vydání | 20. 7. 2017