Neuvěřitelně, týdeník Sunday Times vydal antisemitský článek

31. 7. 2017

čas čtení 2 minuty

"Pomiňme skutečnost, že Kevin Myers má tenhle názor. Fakt ale, že Sunday Times rozhodl, že je v pořádku něco takového vydat, je hluboce znepokojující":


Murdochův týdeník Sunday Times ve svém irském vydání v neděli otiskl komentář od Kevina Myerse, který neuvěřitelně tvrdil, že dvě pracovnice BBC mají vyšší plat než ostatní zaměstnanci, protože to jsou židovky.

Kevin Myers je popírač holocaustu. Jakmile bylo vedení listu na existenci článku upozorněno, článek byl odstraněn z internetu, avšak byl otištěn v papírovém vydání nedělníku.

Myers napsal v souvislosti s debatou ohledně toho, že společnost BBC platí svým ženským celebritám o deset procent méně než mužům:

"Promiňte, dámy, ale rovný plat si musíte zasloužit. Povšiml jsem si, že dvě z nejlépe placených moderátorek v BBC, Claudia Winkleman a Vanessa Feltz, s jejichž bezpochyby dokonalou prací jsem tragicky neseznámen - jsou židovky. Výborné pro ně.

Židé nejsou obyčejně známí tím, že by trvali na tom, že by prodávali svůj talent za nejnižší možnou cenu..."

Tyto výroky vyvolaly v celé Británii bouři protestů.

Myers předtím napsal v deníku The Irish Independent: "K žádnému holocaustu (nebo Holocaustu, jak na tom trvá můj počítač) nikdy nedošlo a Třetí říše nezavraždila šest milionů židů. Tyto dva mé výroky jsou nezpochybnitelnou pravdou."

"Jak vidím, šéfredaktor Sunday Times se omluvil za článek Kevina Myerse, který si omylem objednal, schváli, zredigoval a vydal," píše ironicky jeden komentátor:



List Sunday Times v neděli oznámil, že už pro něj Myers psát nebude.

0
Vytisknout
8056

Diskuse

Obsah vydání | 1. 8. 2017