Boris Johnson v přítomnosti Putinova agenta. Že by hlasování pro brexit nebylo zmanipulováno Putinem?

11. 11. 2017

čas čtení 2 minuty

Objevila se fotografie britského "ministra zahraničí" (ve skutečnosti klauna, sobeckého maniaka a komika) Borise Johnsona ve společnosti s Putinovým agentem, Malťanem Josephem Mifsudem. Boris tvrdí, že se s ním "nikdy nesetlkal".


FBI věděla o tom, že Mifsud byl na vysoké úrovni prostředníkem mezi ruskou vládou a předvolební kampaní prezidenta Trumpa nejméně od července 2017. Zdá se však, že britské výzvědné služby Borise Johnsona nevarovaly, aby se s Mifsudem nesetkával. K setkání došlo na recepci dne 19. října. Předtím se Mifsud vyjádřil, že chce s Johnsonem hovořit o brexitu. Johnson tvrdil, že se s Mifsudem nesetkal. Minulý týden britské ministerstvo zahraničí tento výrok opravilo na "Johnson se s Mifsudem nikdy vědomě nesetkal". Ministerstvo dodalo: "Pan ministr zahraničí se fotografuje s nespočetným množstvím lidí, které nezná, zejména na akcích, jichž se účastní 150 lidí a kde on je hlavním mluvčím." 

Podrobnosti v angličtině  ZDE 

K tomu:  Špionáž v Londýně: O vazbách ruských špionů na britské politiky a na brexit

Příběh, jak se Misfud, "londýnský profesor", stal článkem v řetězu Rusko-Trump, je fascinující. Byl to podvodník s pochybnou kariérou a bez zájmu o RUsko, dokud se na něho neobrátila čtyřiadvacetiletá praktikantka s nepravděpodobně dokonalým životopisem...:

"Misfud neprojevoval zvláštní zájem o Rusko až do roku 2014, kdy jeho akademie začala mít finanční problémy. V tu chvíli se objevila v jeho kanceláři čtyřiadvacetiletá ruská praktikantka Natalia Kutepova-Jamrom s nepravděpodobně dokonalým životopisem.

Mluvila plynně, rusky, anglicky, německy a čínsky. Kutepova-Jamrom pracovala pro ruskou vládu jako legislativní poradkyně a nyní měla přejít do ruských novin. Spojila Mifsuda s vysokými ruskými činiteli, diplomaty a vědci. Navzdory tomu, že Mifsud neměl žádnou kvalifikaci, zařídila, aby se stal členem prestižního Valdajského debatního klubu, elitního shromádění západních a ruských akademiků, kteří se každoročně setkávají s Putinem."

0
Vytisknout
7084

Diskuse

Obsah vydání | 14. 11. 2017