Jaký má smysl rozplakat malý holky?

7. 8. 2018

čas čtení 3 minuty

Dneska jsem zažil dost nepříjemnou situaci v pražském metru, napsal na Facebooku Radek Peka.

Jel jsem ve vagónu s muslimkou, vedle které byly její (předpokládám) dcery od 7-12 let. Když zastávku před Strašnickou opustilo vagón celkem dost lidí a žena s dětmi byla v druhé půlce soupravy takřka sama, přišel za ní postarší muž s kufrem a začal na ní mluvit.


Už tam jsem zbystřil, protože evidentně poukazoval na to, že měla na sobě šátek a přes hlučnost jízdy bylo slyšet akorát to, že mluví o tom, co se píše v její Knize.

Nejprve mu žena odpovídala a situace vypadala pokojně, pak to ale začalo vypadat, že se ženě rozhovor nelíbí a chtěla se zvedat a vagón na Strašnické i s dětmi opustit.

To už jsem vstal a došel pánovi říct, ať nechá laskavě paní na pokoji. Začal zvyšovat hlas, že nechce, aby to tu dopadlo jako ve Francii a nosit šátek zakrývající vlasy, je jako nosit na tričku hákový kříž.

(Pozn. red. To je samozřejmě naprostá pitomost. Ve Francii to vypadá úplně stejně jako v Praze a srovnávat šátek zakrývající vlasy s hákovým křížem zjevně naplňuje skutkovou podstatu trestného činu vyvolávání nenávisti vůči náboženstvím.)

Tak jsem mu na oplátku připomněl, že žijeme ještě stále ve svobodné zemi a že to, co nosí na hlavě, je výsostně její věc, že o něj se taky nikdo nestará.

Oba aktéři konfliktu vystoupili, ale paní s dětmi zavolala ještě jiná paní zpět do vagónu druhými dveřmi, takže nastoupily zpět a jeli na Skalku, jak měly původně v plánu.

Paní mi lámanou češtinou děkuje a ukazuje český občanský průkaz.

V tom jsem si všiml, že nejmladší dcerka má v očích slzy a do breku se dala i ta starší. To mi vlilo vztek a smutek do žil, naprosto zbytečný konflikt, který akorát vyděsil a rozplakal dvě malý nevinný holky.

Omlouval jsem se za něj a snažil se dcerky rozveselit. Bylo mi za toho dědka pěkně stydno.


Takových zbytečných konfliktů musí být životy těchto lidí plné, ty nejhorší se dostanou do médií, ale takovéhle rozepře se pro muslimky v Česku stávají denní rutinou, nedovedu si představit, jak se přitom musí cítit.

Na druhou stranu nechápu smysl halekání toho dědka, čeho si jako myslel, že dosáhne, když seřve mámu a její dvě děti?

To je přesně ten dopad na společnost, když nám vládne Zeman, Babiš a sekunduje demagog Okamura. S uprchlickou krizí a islámem samotným, který vyznává více jak miliarda lidí, udělají pramálo, ale tím svým žvatláním směrem k voličům a zpochybňováním svobody vyznání akorát podnítěj lidi jako je ten dědek z metra, aby rozplakal malý holky.

Neignorujte, prosím, tohle chování ve společnosti a dejte jasně najevo, že primárně jsme všichni lidé...

2
Vytisknout
14124

Diskuse

Obsah vydání | 9. 8. 2018