Trump: "Zpravodajství Googlu je proti mně zaujaté"

28. 8. 2018

čas čtení 1 minuta
Autor obrázku: Jáchym Bohumil Kartous
 
Trump v úterý brzo ráno zveřejnil sérii výroků na Twitteru, jimiž si stěžuje, že zpravodajství firmy Google je proti němu "zaujaté" a tvrdil, že bude tuto "velmi vážnou" situaci řešit. Trump prohlašuje, že existující systém je zaujatý ve prospěch "levicových" médií a že technologické společnosti se snaží "utajovat" pozitivní informace o jeho vládě. Google to energicky popřel.



Na otázku, zda by mělo být zpravodajství Googlu nějak regulováno, odpověděl Larry Kudlow, vysoký Trumpův ekonomický poradce, že "to zkoumáme".

Trump se také vyjádřil, že 96 procent zpravodajství o "Trumpovi" na Googlu je z "levicových médií", což je "velmi nebezpečné".

Je zřejmé, že Trump reaguje na zprávu, kterou v sobotu zveřejnil server PJ Media, podle níž je většina zpravodajství o Trumpovi na Googlu z "levicových" zdrojů. Potíž je, že PJ Media označila téměř všechna mainstreamová média s výjimkou Fox News, Wall Street Journalu, Economistu a Daily Mail jako "levicová".

Trumpovy tweety, odeslané v 5.24 ráno washingtonského času, jsou dalším pravidelným Trumpovým útokem na velké technologické firmy, v rámci jeho systematických útoků na novináře a na média.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
8066

Diskuse

Obsah vydání | 3. 9. 2018