Koronavirus: Maďarsko nečeká další dodávky "východních vakcín"

24. 11. 2021

čas čtení 1 minuta
  • Maďarská vláda tvrdí, že "zásob vakcín má dost". 

Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó oznámil, že Maďarsko nyní nejedná o nákupu východních vakcín. To znamená, že kromě toho, že neobjednalo Pfizer, také ruský Sputnik V a čínský Sinopharm nebudou zastoupeny v příštích dodávkách vakcín do Maďarska, informuje Péter Cseresnyés.

I když stávající zásoby nepochybně v dohledné budoucnosti postačí, dlouhodobé dodávky vakcín zůstávají naléhavým tématem.

Některá maďarská média v posledních dnech vznesla otázku, zda země disponuje nezbytnou zásobou vakcín k dlouhodobé ochraně před COVIDem-19.

Nyní je jasné, že v dohledné době nebudou přicházet žádné další dodávky východních vakcín. Kromě toho v důsledku předchozího vládního rozhodnutí nedorazí ani nové dodávky Pfizeru v rámci dohody s EU. Jde o zdaleka nejpopulárnější vakcínu v Maďarsku.

I když v současnosti je v Maďarsku k dispozici dostatek vakcín pro všechny zájemce, v dlouhodobém výhledu (v případě možných dalších vln pandemie) je poněkud nejasné, kde dokáže vláda sehnat miliony potřebných dávek.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6263

Diskuse

Obsah vydání | 26. 11. 2021