Ruská diaspora v Německu podporuje Putinovu agresi

10. 6. 2022

čas čtení 2 minuty
Ruská diaspora v Německu je hluboce rozdělena na poslední příchozí, kteří přišli právě kvůli odporu proti Vladimiru Putinovi a jeho válce na Ukrajině, a na ty, kteří přišli dříve, sdílejí Putinovy ​​sovětské hodnoty a podporují jeho snahu dobýt Ukrajinu, upozorňuje Dmitrij Gubin.

Důvody pro pokračování takové podpory ze strany Rusů v Německu lze hledat v biografiích těch, kteří přišli do Německa v 90. letech. Na rozdíl od těch, kteří je následovali, měli sovětský pohled na Evropu a byli proti směru, kterým se Evropa vyvinula.

Důvodem, proč sovětské hodnoty mezi ruskými emigranty té doby přežily, bylo to, že jejich počet byl tak velký, že mohli vytvářet samostatné komunity a udržovat si svou kulturu, zejména proto, že mohli sledovat ruskou televizi.

Ale jde o víc než jen to. Ti Rusové, kteří přišli do Německa v 90. letech, měli o této zemi představu jako o "bohatém místě bílého muže" a nejsou rádi, že se Německo stalo multikulturnějším, pluralitnějším a tolerantnějším. Vzestup takových věcí je vyděsil a připadá jim jako hrozba.

Někteří z nich mají dokonce pocit, že Německo kvůli toleranci umírá.

Potom, když se v Rusku objevil Putin, milovali ho právě proto, že říkal, co chtěli slyšet: Síla, řád a podobně, a dokonce se jim líbilo, jak se vysmíval všem těmto novým evropským hodnotám, protože stejně jako on se obávali, že budou brzy nuceni konvertovat k islámu.

Hovořili o kriminalitě mezi ostatními novými imigranty, zcela zapomněli, že jejich vlastní příchod kdysi dávno způsobil vlnu krádeží… Nechtěli se samozřejmě vrátit do Putinova Ruska, ale v jeho Rusku se jim líbilo. Tolerance nikoho nezajímá. A ruská televize jim poskytla atraktivní nápad, který Putin nikdy nenabídl.

Výsledkem bylo, že když Rusko zaútočilo na Ukrajinu, byli připraveni ho podpořit ještě předtím, než jim ruská televize řekla, že je to správná věc. Konečně někdo obnovoval tu správnou říši, které se Ukrajinci a další malé národy musí jednoduše podřídit, nebo být zničeni. Přivítali tak tyto imperiální holínky, ačkoliv Evropané nejsou připraveni si je obout.

Je zřejmé, že ne všichni ruští emigranti, kteří přišli na Západ v 90. letech, sdílejí tyto názory; ale dost na to, abychom si dělali starosti. A jediný způsob, jak se jim postavit, je především pochopit, proč se chovají tak, jak se chovají.

Zdroj v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
5345

Diskuse

Obsah vydání | 14. 6. 2022