Co skutečně přinesla čínská návštěva v Moskvě?

27. 3. 2023

čas čtení 3 minuty
O politické složce a praktickém obsahu návštěvy Si Ťin-pchinga v Rusku toho již bylo řečeno dost. Nebylo dosaženo žádného skutečného průlomu, žádné slibné dohody slibující Rusku další prosperitu. Alespoň nic takového nebylo vidět ani v oficiálních komuniké, ani v pateticky hysterických deklamacích propagandistického gangu, píše ruský blogger Jechydnij Douglas.

Jinými slovy, pokud bylo něco skutečně dohodnuto a schváleno, pak to zůstalo v závorkách.

Takže, abychom mohli pokračovat ve vstávání z kolen, zůstane "říše" Vladimira Vladimiroviče v nádherné izolaci.

Proto má smysl zaměřit se na druhou stránku této "historické" návštěvy.

Předcházelo tomu lichotivé a pronikavé štěkání guruljovských kněží a podlézavě smysluplné panegyriky adresované velké východní supervelmoci Simonjanovými-Keosajanovými a Zacharovo-Solovjovovými, přesvědčující publikum o závisti, strachu a zmatku, s nimiž zatracení nepřátelé z Washingtonu a Londýna, Berlína a dalších zaostalých zemí toto setkání sledují.

Představte si obrázek návštěvy amerického prezidenta v Bukurešti.

Všichni dopisovatelé místních televizí, rádií a internetových publikací tedy nadšeně sledují, jak se ve vzduchu objevuje sněhobílý krasavec Il-96-300 se symboly Spojených států po celém trupu.

Majestátně klesá na přistání, přistává přímo na červeném koberci, kde netrpělivě cvakají závěrkami běloruských televizních kamer a fotoaparátů, oblečeni podle poslední módy z katalogu Wildberry za poslední rok, místní novináři poskakují slastí a netrpělivostí.

Dlouho očekávaný přítel a spojenec milovaný celým Rumunskem, hlava Bílého domu, pomalu sestupuje po můstku a v doprovodu těch, kteří se s ním setkávají, vyjíždí do průvodu 50 aut, složených převážně z jiskřivých černých Lad "Niva" , "Grant", "Prior", elegantních "Moskvičů" z výroby čínské společnosti JAC a několika speciálně vybavených Gazel.

A za minutu se jeho Cadillac, obklopený mohutnými krásnými Iž-Jupitery se sajdkárou, řítí ulicemi Bukurešti do prezidentské rezidence, kde obrovský stůl nabitý tradičními lahůdkami praská občerstvením.

Po ochutnání čerstvých lilků s rajčaty a svačině na palačinkách s marmeládou oba vůdci světových velmocí připíjejí na moc americko-rumunského spojenectví a na hrozící politický a ekonomický kolaps Ruska a Běloruska, které vstoupily do posledního fázi jejich kriminální existence.

Pochopili jste to? Nebo s obtížemi?

No, pokud je těžké si to představit, pak můžete přejít k podstatě problému.

Čínský prezident Si Ťin-pching přiletěl do Moskvy ve zbrusu novém Boeingu 747 zdobeném hieroglyfy, zdvořile se usmál na dopisovatele schůzky, oblečený v módních evropských a amerických šatech a s drahými, ultramoderními japonskými fotoaparáty a kamerami ve zpocených rukou reportérů třesoucích se vzrušením, přistoupil k průvodu 50 vozů, převážně Mercedeůs, BMW, Lexusů a Volkswagenů a s vánkem se hnal ulicemi Moskvy v doprovodu čestného doprovodu na motocyklech BMW R1150RT na setkání s drahým přítelem Putinem, se kterým podle oficiálních zpráv jedl palačinky s křepelkami a pili na rychlou politickou a ekonomickou smrt vyčerpaného západního světa.

A těmto zprávám je prostě nutné věřit. Za prvé proto, že jim věří každý ruský patriot, který si váží sebe a své země.

A za druhé, zkuste nevěřit! Jen to zkuste!

A hned vše pochopíte.

Zdroj v ruštině: ZDE

-1
Vytisknout
4195

Diskuse

Obsah vydání | 31. 3. 2023