Bude efektivnější volit komunisty?

14. 2. 2012 / František Řezáč

čas čtení 2 minuty

Jako delegát sjezdu ČSSD v roce 1995 se cítím osloven příspěvkem pana Hoffa ( who is it?). Hlasoval jsem tehdy pro a na tom nemusím nic měnit. Omlouvám se na úvod všem poctivým a pracovitým členům KSČM, všem opravdovým komunistům, které jsem v životě poznal už od padesátých let za to, co nyní píšu.

KSČ byla a KSČM zůstala ve své drtivé většině stranou konjunkturalistů, žvanilů a slepců, kteří nepoznali, na rozdíl od většiny normálně myslících lidí, už od roku 1929, co se na nás od stalinského Ruska hrne. Jejich hrdinové, Fučík, Václavek, Sekanina, Šverma, kteří si zaslouží úctu za odboj proti nacismu, byli už tehdy stalinskými dogmatiky a byli pak Štollem, Kopeckým, Nejedlým využiti jako ikony stalinismu po roce 1948. Po dobytí moci v únoru nalezli do KSČ maloměšťáci, nemakačenkové a zase další žvanilové a slepci. I vyložení blbci - jeden z nich to dotáhl až do listopadu 1989 - je pořád členem?

Tak si, prosím, ujasněte, koho budete volit, pokud se rozhodnete pro KSČM. Byli jste na jejich veřejných schůzích? Byli jste na jejich prvomájových manifestacích? Já ano. Před pár lety v Plzni U Branky představili svého kandidáta do senátu. Byl mi nějak povědomý.

Později, když jsem uviděl jeho fotku z mládí, jsem poznal mladšího (hodnějšího) estébáka, který mě vyslýchal se svým zkušenějším kolegou 27. října 1989. To je tedy mládí KSČM - ha - ha - ha...!

To nemají nikoho jinýho? On se pak v médiích omlouval, že byl jenom příslušníkem tajné služby, něco jako James Bond.

Přitom se za peníze přitíral na koncerty a jiné zábavní podniky, kde se scházela tzv. závadová mládež, podával hlášení a možná i jednotlivě práskal... Dneska je členem zastupitelstva města Plzně.

Jednou se mi poštěstilo, během kampaně proti U.S. radaru, zasednout v parlamentní lavici za dvěma plzeňskými soudružkami. Přišly po mně a já už jsem se bavil s poslancem KSČM Š. o jednom lokálním problému, takže si asi myslely, že patřím k nim.

No, celé jednání, na němž byly i zahraniční delegace, věnovaly se tyto dámy šuškavě jedinému problému - žádnému radaru, ale: jak se zbavit poslance za KSČM J. D.. Myslím, že se jim to pak, i když ne úplně, podařilo...

Zima ustupuje, jaro se blíží, brzy bude máj. Jděte se podívat a poslouchat řeči na prvního, je to poučné. Poučné budou i schůze při volební kampani na podzim. Poslouchejte, rozhlížejte se a zvažujte, jestli bude "Efektivnější volit komunisty".

0
Vytisknout
12567

Diskuse

Obsah vydání | 15. 2. 2012