Hitler "měl ve Francii nemanželského syna"

18. 2. 2012

čas čtení 1 minuta

Během 1. světové války ve Francii měl Hitler jako německý voják krátkodobý poměr s šestnáctiletou francouzskou dívkou Charlottou Lobjoie. Seznámil se s ní v červnu 1917 v městě Fournes-in-Weppe nedaleko Lille. Byl tam na opušťáku.

Lobjoiová později řekla svému synovi: "Jednoho dne jsem kosila s ostatními ženami trávu, když jsme na druhé straně ulice uviděli německého vojáka. Měl skicák a kreslil. Ženám to přišlo zajímavé a chtěly vidět, co kreslí. Požádaly Charlottu, aby se s ním dala do řeči.

Hitler a Charlotta Lobjoiová spolu krátce chodili a Lobjoiové se pak narodil v březnu 1918 syn, Jean-Marie, který byl počat jednoho "opilého" večera v červnu 1917.

Matka mu řekla: "Když byl tvůj otec přítomen, což nebylo často, bral mě na procházky do krajiny. Ale většinou to dopadlo špatně. Otec v přírodě přednášel projevy, kterým jsem nerozuměla. Francouzsky neuměl a měl projevy v němčině k imaginárnímu obecenstvu. Na mou reakci tvůj otec vždycky zuřil, tak jsem raději nereagovala."

Jean-Marie byl později adoptován a přijal jméno Loret. V roce 1939 bojoval proti německé invazi a bránil Maginotovu linii. Zemřel ve věku 67 let v roce 1985.

Naproti tomu belgický novinář Jean Paul Mulders tvrdí, že podle jeho testů DNA (Mulders údajně analyzoval zaschlé sliny na poštovních známkách, nalepených na dopisy odeslané Loretem) Loret Hitlerovým synem nebyl.

Podrobnosti ve francouzštině ZDE

0
Vytisknout
10278

Diskuse

Obsah vydání | 20. 2. 2012