Církve vzkázaly vládě a jejím poslancům. "Vy nám do dížky, my vám výsměch do obličeje"

12. 11. 2012

čas čtení 1 minuta

Církve se po přijetí zákona o církevních restitucí nechaly slyšet, že věří, že budou lépe hospodařit než stát. S dovětkem přispěchal ekonom pražského arcibiskupství Karel Šticha, který pravil. "V žertu říkám -- vzhledem k tomu, že současným hospodářem je stát, nemáme situaci tak dramaticky obtížnou," píše František Štván.

Okamžitě se mi vybavila Švejkova historka o pánovi, co našel v noci vzteklýho polozmrzlýho psa, vzal ho domů a strčil ženě do postele. Jakmile se pes vohřál a vokřál, pokousal celou rodinu a toho nejmladšího v kolíbce roztrhal a sežral.

Ano, stejně jako onen pes se urážlivým a zesměšňujícím výrokem o neschopné vládě, potažmo o neschopnosti ministra financí Kalouska, po zákonném získání hřejivých výhod evidentně pookřáté církve těm co za ní v Parlamentu zvedli ruku odvděčily, neboť je to vláda a ministerstvo financí kdo v ekonomických záležitostech stát zastupuje.

Církevní vládní kritiku a samochválu, co po kadidle smrdí, lze však také chápat jako podbízivou nabídku veřejnosti, že kdyby se více upnula na víru a církev a nebo na jejího světského zástupce(KDU-ČSL) v politickém spektru, tak by jí bylo lépe. Nechci nikoho ovlivňovat, ale jen blázen se dvakrát spálí o jedny kamna. Ministr Kalousek totiž členem této strany byl a praktikujícím věřícím stále je. A že by skrze něho Bůh ochraňoval obyčejné lidi? To ani náhodou!

0
Vytisknout
8326

Diskuse

Obsah vydání | 13. 11. 2012