Proč se problému exekucí nevěnuje Ekologický právní servis?

16. 11. 2012

čas čtení 2 minuty

Jako čtenář Britských listů jsem se dozvěděl o dalším případu spáchaném půjčovatelsko-exekutorskou mafií na prostých lidech, viz: ZDE,ZDE a související články, píše Stanislav Vinopal.

Organizuje se sbírka, myslím, že se opět podaří v tomto případě pomoci. Nicméně je potřeba toto řešit systémově a hlavně právně napadnout pachatele tohoto nemorálního jednání.

Tento případ, kdy si věřitel podle mého názoru záměrně nestrhne poslední splátku a následně ji začne vymáhat se podobá jako vejce vejci mnoha dalším případům, které byly zveřejněny. Zřejmě se tedy nejedná o náhodu, ale o systém, který ožebračuje prosté lidi, kteří nemají šanci se proti tomu bránit, protože na to prostě a jednoduše nemají kapacitu - jak finanční tak intelektuální.

Pokud rezignujeme na ochranu prostých lidí před nemorálním a dle mého názoru protiprávním jednáním poskytovalů půjček a navázaných exekutorů, můžeme se v posledku rozloučit s demokracií. Frustrace a počet takto poškozených lidí bude narůstat exponenciálně a jelikož se nedomůžou práva, začnou brát stát a představitele práva jako svého nepřítele, kterého je třeba zničit, aby opět měli nějakou naději na slušný život. To je pro všechny cesta do pekel.

Povzbuzen vaším projektem Občan 2.0 vám tímto dávám o tomto problému vědět a prosím vás o právní pomoc v této věci pro pana Janduse a jeho rodinu.

Už jsem vám myslím o podobném problému psal, stálo by za to pokusit se dát takto poškozené lidi dohromady a podávat hromadné žaloby. Je potřeba tyto lidi sjednotit a poskytnout jim právní pomoc. Jednotlivci mnoho nezmůžou, ale masové akce by mohly tento problém dostat na stránky novin a tím vytvořit tlak na změnu legislativy v této oblasti tak, abychom se mohli počítat mezi státy, kde vládne spravedlivé právo a kde se práva domůžou i ti nejslabší. Dnes tomu tak bohužel není...

S nadějí, že se touto problematikou budete zabývat, vás zdravím a přeji vše dobré celému vašemu týmu!

Stanislav Vinopal

0
Vytisknout
8821

Diskuse

Obsah vydání | 16. 11. 2012