Britský bulvární deník The Sun zpoplatní své internetové stránky

28. 3. 2013

čas čtení 1 minuta

Uvedl to Mike Darcey, generální ředitel Murdochovy firmy News International, která vlastní deník The Sun. Internetové stránky listu budou zpoplatněny od září 2013. "Rozhodnutí pochází z pevného přesvědčení, že je neudržitelné, aby 2,4 miliony čtenářů platily 40 pencí denně za papírové vydání, zatímco jiní lidé mají přístup k vydání zadarmo," uvedl. Deník The Sun čte měsíčně asi 30 milionů čtenářů. Darcey to oznámil na neformální tiskové akci, která se konala ve středu v Londýně a jejímž cílem bylo rehabilitovat pověst společnosti News International a jejích "novinářů" poté, co více než 120 jejích zaměstnanců je trestně stíháno za podezření, že poskytovali úplatky veřejným činitelům za přístup k informacím.

Zpoplatnit své internetové stránky se rozhodl i britský konzervativní deník Daily Telegraph, který sice umožní čtenářům přečíst si dvacet článků měsíčně zadarmo, ale za víc budou muset platit, cca 60 Kč měsíčně. Telegraph denně prodá jen asi 400 000 - 500 000 výtisků, kdežto na internetu má denně přes 3 miliony unikátních čtenářů.

Jak The Sun, tak Daily Telegraph nejprve nabídnou čtenářům měsíc četby listu zdarma. Podle předchozích informací si 9 z 10 čtenářů pak deník předplatí.

ZDE ZDE

0
Vytisknout
6347

Diskuse

Obsah vydání | 29. 3. 2013