Prosím, urgujte emaily s příspěvky, na něž nedostanete odpověď

7. 12. 2013 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Pan Jaromír Habr si stěžuje, že mu Britské listy nevydaly jeho výměnu emailů s bývalým ministrem Drábkem, a vyvozuje z toho dalekosáhlé závěry o "cenzurní praxi" v Britských listech. Samozřejmě, že v Britských listech nepublikujeme všechno, ale jen to, co podle svého osobního subjektivního úsudku shledáme zajímavým, novým nebo podnětným. Jenže příspěvek Jaromíra Habra jsme neodmítli, prostě jsme ho nedostali.

Email není stoprocentně spolehlivým nástrojem komunikace. Kromě toho, dostáváme denně stovky emailů a některý je možno lehce přehlédnout. Nemáme žádné zázemí sekretářek ani redakce, nutnost sledovat neustále příliv emailů je jedním z časově nejnáročnějších úkonů, jimž jsou redaktoři Britských listů vystaveni. Potíž spočívá mimo jiné i v tom, že jestliže maily přestaneme na pár hodin sledovat, nahromadí se jich nezvládnutelné množství.

Rád bych upozornil, že podle Google Analytics mají Britské listy 3 miliony individuálních čtenářů ročně. Tuto čtenářskou obec jsou nuceni zvládat dva redaktoři.

Vyplývá z toho důležité poučení, které čtenářům a autorům opakujeme co nejčastěji:

Pokud na email s navrhovaným příspěvkem nedostanete reakci, urgujte ho a pošlete ho znovu. Nemuseli jsme ho totiž dostat.

Pan Habr svou korespondenci s panem Drábkem neurgoval.

0
Vytisknout
7750

Diskuse

Obsah vydání | 6. 12. 2013