Britský princ Andrew bude muset přísahat, že neměl nezletilý sex

21. 1. 2015

čas čtení 1 minuta

Američanka Virginia Robertsová požaduje u soudu na Floridě, aby britský pric Andrew a miliardář Jeffrey Epstein "byli pohnáni ke spravedlnosti". Robertsová tvrdí, že jí Epstein donutil, když jí bylo 17 a podle amerických zákonů byla nezletilá, k pohlavnímu styku s princem Andrewem. Právníci žádají, aby o věci princ Andrew vypovídal pod přísahou.

Ve středu byl u soudu na Floridě podán dopis, adresovaný princi Andrewovi a požadující, aby se podrobil u soudu na Floridě dvouhodinovému výslechu. Součástí dopisu je i fotografie, na níž princ Andrew Robertsovou objímá.

Buckinghamský palác opakovaně a energicky odmítá tvrzení, že Andrew měl s Robertsovou pohlavní styk, avšak zároveň i odmítá zodpovědět jakékoliv otázky o Andrewově přátelství s Epsteinem či na otázky o svých stycích s Robertsovou, když byla teenager.

Princ Andrew má ve čtvrtek vystoupit na Světovém hospodářském fóru v Davosu navzdory varování, aby tam letos nejezdil.

Robertsová uvedla v místopřísežném prohlášení: "Jsem seznámena s nedávnými důraznými tvrzeními z Buckinghamského paláce, že princ Andrew se mnou neměl pohlavní styk. Tato tvrzení jsou falešná a pro mě zraňující. Měla jsem s ním pohlavní styk, jak jsem zde popsala - pod přísahou. Vzhledem k tomu, co ví a co viděl, doufala jsem, že prostě dobrovolně bude o všem vypovídat. Doufám, že moji právní zástupci budou moci provést výslech prince Andrewa pod přísahou a že bude vypovídat pravdu."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7255

Diskuse

Obsah vydání | 23. 1. 2015