Je Putin nemocen?

13. 3. 2015

čas čtení 1 minuta

Aktualizace: Moskevská televize v pátek odvysílala záběry, na nichž je Vladimír Putin, jak pracuje ve své rezidenci za Moskvou. Až do pátku Putin nevystoupil od 5. března na veřejnosti, což vyvolalo spekulace, že je nemocen, anebo byl odstraněn v důsledku interního mocenského konfliktu. Na záběrech jednal s šéfem Nejvyššího soudu Vjačeslavem Lebeděvem.

"Všechno je v pořádku", až na to, že byly zrušeny jeho schůzky a zveřejňují se staré fotografie

Mluvčí Vladimíra Putina byl nucen popřít, že dvaašedesátiletý prezident je nemocen, poté, co byla zrušena celá řada jeho schůzek a Kreml zveřejnil staré fotografie, že prý Putin pracuje jako normálně.

Znepokojení ohledně Putinova zdraví vzniklo začátkem tohoto týdne, kdy Putin odložil cestu do Kazachstánu k rozhovorům s tamějším prezidentem Nursultanem Nazarbajevem a s běloruským prezidentem Alexandrem Lukašenkem. Zdroj v kazašské vládě uvedl, že návštěva byla zrušena, protože Putin onemocněl.

Putin nebyl vidět na veřejnosti od setkání s italským premiérem Matteo Renzim dne 5. března, kdy vypadal zdravě.

Ve středu tento týden měl Putin jednat s činiteli ze separatistické republiky Jižní Osetie, ale schůzka byla na poslední chvíli zrušena. Putin se také ve čtvrtek nedostavil na výroční schůzi činitelů Federální bezpečnostní služby, i když měl v plánu tam jít. Guvernér Jamal-neneckého regionu se měl s Putinem sejít v úterý, ale zdroje v Kremlu uvedly, že se schůzka nekonala, přestože prezidentův server uvádí, že se konala.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
13009

Diskuse

Obsah vydání | 16. 3. 2015