Bodláky Václava Duška

Kterak zelenodějové čeští vpravo zbloudili...

23. 7. 2015 / Václav Dušek

čas čtení 2 minuty

Před lety, v dobách divočiny a vzniku partají, podle starého scénáře: rozmělni politickou bramboračku, přidej zelený hrášek, petrželku, bazalku, šnytlík – vař donekonečna, táhni suppe v mírném varu, aby zůstala silnou. Proč suppe a ne polívka - proto, že významný zelený politik se u sousedů jmenoval Joschka Fischer. Pamatujete?

Novinářský stopař vyčuchal, že zmíněný zelený politik v mládí při demonstraci mydlil policajty hlava nehlava - neboť policajt bývá na straně jakékoli věrchušky a plní příkazy shora bez mletí pantem - meleš-li, hňupe, nemůžeš sloužit veřejnému blahu proti výše postaveným veřejným figurkám ze šmantu.

On tenhle Joschka měl charisma génia, mluvil spatra, žádné papíry kvůliva děravé paměti... a ti jeho zelení byli leví. Což nemohlo v našem ministátu obstát, navíc zpočátku partaj tápala - tak třeba v Zákupech si vyhlídla zpustošený zámek a plánovala, kterak z něho vytvoří částečně rehabilitační lázně a jedno křídlo nechá pro seniory ze zahraničí – prachy potečou proudem. Nedaleké letiště se obnoví... plány nehorázné, kapsy děravé, mozky vymyté léty dinosauřího spánku.

Už v počátku se zelení mužíčci a panenky hádali, jak oslovit veřejnost, jak převálcovat socany a jinou chamraď - v žádném případě nemohou být leví... Nebyli. Nejsou. Budou?

Pravá zelená se krčí v koutku, k nepotřebě veřejnosti. Jo, pravá bývá dravá! Až naprší a uschne.

V kraji mizí kopce - všimněte si, jak těžební společnosti rabují, srovnávají krajinu do placky. Jak se vypínají s těžařskými choutkami; v severním regionu zmizely vesnice kvůli uhlí - položme si otázku, bylo ho dost? Stálo vůbec zato ničit domovy?! A komu to prospělo?! Našila panímáma lobistovi tajnou kapsu pro úplatky, která musela být vrchovatě naplněna?

Řeky, studny, potoky, jezera a rybníky jsou v ohrožení. Nápady bestiálních podnikatelských kruhů máme uloženy v paměti, ale co děláme pro podvázání nenažraných žaludků těch významných lidiček z jepičího ráje?

Zelená partaj se hodí, u nás šumafuk, zda jsi zelený, hnědý, rudý, modrý, černý, oranžový anebo podivně top duhový. Matka příroda drancována. Dnes chcípni ty - já až zítra.

Naši zelenodějové upadli do letargie... povalují se v politických troskách a stále si pletou biomassage s biomasou.


0
Vytisknout
8776

Diskuse

Obsah vydání | 24. 7. 2015