Protikřesťanská demonstrace v Praze

18. 9. 2016 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Je-li pravda, že včera na xenofobní protimuslimské demonstraci v Praze bylo použito heslo „Zabijte Aláha“, je to dost pikantní vzhledem ke vzývání „křesťanství“ ze strany těchto primitivů. „Alaha“ s jedním „l“ je aramejské slovo pro „Bůh“. „Alláh“ s dvěma „l“ je arabské slovo pro „Bůh“, které používají také arabští křesťané a judaisté. Tedy oni xenofobové na pražské demonstraci chtějí, aby byl zabit Bůh, i ten křesťanský. V arabštině je Bůh křesťanů Alláh. Ve skutečnosti by tedy šlo o protikřesťanskou i protižidovskou demonstraci.

ovšem pravda, že těmto lidem tohle asi nikdy nedojde, i kdyby jim to někdo vysvětloval. Důležité je pouze to, aby pokud možno co největší část veřejnosti měla aspoň základní vzdělání o náboženstvích, které by jí umožnilo si uvědomit, jak mimořádně hloupí a neznalí tihle lidé jsou. Ono pokud jim vadí Bůh, tak v Česku největší skupinou, která Boha, arabsky Alláha, vyznává, jsou katolíci.

Čechy Čechům! Nic než národ. Zabijte Aláha, zabijte Aláha!“

The Aramaic word for "God" in the language of Assyrian Christians is ʼĔlāhā, or Alaha. Arabic-speakers of all Abrahamic faiths, including Christians and Jews, use the word "Allah" to mean "God".[10] The Christian Arabs of today have no other word for "God" than "Allah". (Even the Arabic-descended Maltese language of Malta, whose population is almost entirely Roman Catholic, uses Alla for "God".)

ttps://en.wikipedia.org/wiki/Allah

0
Vytisknout
10303

Diskuse

Obsah vydání | 19. 9. 2016