Euroskeptický konzervativní britský ministr obrany: Británie bude v oblasti obrany spolupracovat s USA, ne s EU

31. 3. 2017

čas čtení 1 minuta

Michael Fallon, britský euroskeptický konzervativní ministr obrany zdůraznil, že v oblasti obrany bude Velká Británie spolupracovat s USA a nikoliv s Evropskou unií.

Před svým pátečním setkánín s Trumpovým ministrem obrany Jamesem Mattisem se Fallon vyjádřil v tiskovém prohlášení, že po vyhlášení brexitu "Británie zintenzivní svou globální roli". "Naše vojenské vztahy s USA jsou bezprecedentní. Po odchodu z Evropské unie jsou naše bilaterální vztahy daleko důležitější než kdy předtím, takže budeme zintenzivňovat svou spolupráci s USA. Až Británie odejde z EU, více než 80 procent výdajů NATO na obranu bude mimo Evropskou unii."

Jak známo, Donald Trump se vyjádřil, že NATO je zastaralé a požaduje jeho reformu, především to, aby členské země vydávaly více peněz na obranu.

Celkově lze uzavřít, že Fallonovy fantazie o "posílené globální roli Británie po brexitu" jsou součástí běžných mokrých snů euroskeptických maniaků v Konzervativní straně, kteří svévolně vyvolali pro Anglii brexitovou katastrofu.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5528

Diskuse

Obsah vydání | 3. 4. 2017