Syrský uprchlík uhořel v Londýně

15. 6. 2017

čas čtení 2 minuty



Londýnská policie neoficiálně odhaduje, že mrtvých v požárem zničeném věžáku Grenfell Tower v Kensingtonu může být až 150. Byli to chudí lidé a imigranti, na jejichž bezpečí se systém vykašlal. Nejnepohyblivější lidi umisťovala komunální správa do nejvyšších pater.


Místní správa vydala deset milionů liber na pokrytí věžáku hořlavými panely, aby pro zbohatlíky, žijící ve čtvrti, "vypadal hezky". Ve věžáku však nevybudovala protipožární ostřikovače, které požáru mohly zabránit.

ZDE 
je kompletní seznam konzervativních poslanců v Dolní sněmovně, kteří zároveň pronajímají domy a byty a kteří hlasovali proti zákonu nutícímu pronajímatele, aby nemovitosti učinili obyvatelnými a bezpečnými.

Channel 4 News: Mohammed Aljahaliu uprchl do Británie před vražděním v Sýrii. Uhořel v londýnském věžáku. Byl to uprchlík ze syrského města Daraa, v němž vznikla syrská demokratická revoluce. Začal studovat v Británi inženýrství. Bydlel ve 14. patře věžáku Grenfell Tower. Jeho bratru Omarovi se podařilo uprchnout a je v nemocnici. Mohammeda v jeho bytě uvěznil požár. Nemohl se už odtamtud dostat, a tak  zkontaktoval ještě naposledy telefonicky svou rodinu v Sýrii. Jeho poslední slova v telefonu byla: "Požár už je tady. Sbohem."



P/řátelé o něm hovoří jako "laskavém, nápomocném člověku, plném nadšené lásky pro svou rodinu". Jeden přítel řekl: "Mohammed přežil Asada, přežil válku, a pak přišel o život ve věžáku v Londýně."

Místní obyvatel: "Regenerace prostředí je eufemismem pro etnické a třídní očišťování."


Hlasy hněvu lidí, kteří žijí kolem Grenfell Tower:




0
Vytisknout
10009

Diskuse

Obsah vydání | 16. 6. 2017