Volby nakonec dopadly dobře

21. 10. 2017 / Štefan Švec

čas čtení 3 minuty
Obrázek Jáchym Bohumil Kartous

Hele, lidi, to, že má Babiš skoro třicítku, je smutný, ale jinak je skoro všechno ostatní dobře, píše Štefan Švec na Facebooku.  Okamura je až čtvrtej, ve Sněmovně je v klubu slušnejch stran navíc STAN a Babiš pravděpodobně nebude mít šanci měnit ústavu, vystupovat z EU nebo dělat jiný podobný vylomeniny. Prostě bude další volební období krást ve velkým a pak ho vyměníme. 

A teď bych rád z pozice člověka, co před čtyřma lety předpověděl, že příště jdou Piráti do parlamentu (potvrdí Jaroslav Černý a Václav Ž. Dvořák, co se se mnou tehdy hádali) udělal dalších pár předpovědí a návrhů:


1) Česká pirátská strana: Přátelé, konečně jsme vás tam dostali, tak se laskavě nezačněte chovat jako pitomci. Jestli podržíte Babišovi, je to vaše poslední volební období ve Sněmovně. Vzpomeňte na Zelený. Držte se v opozici, odhalujte zlodějiny, kterejch teď bude dost, navrhujte moderní řešení konkrétních problémů a příště na tom budete ještě líp a budete mít dost zkušeností na to, abyste mohli bejt i ve vládě.

2) ČSSD: Je smutný, že nikdo neocenil, že jste tuhle zemi 4 roky vedli docela dobře a ještě jste Babišovi přitahovali uzdu, což teď už nikdo dělat nebude. Ale to je holt život. Příště si na to, že jste strana pro pracující lidi, zkuste vzpomenout dřív než půl roku před volbama. Zbavte se Chovance, Zaorálka nechte v zahraničním výboru Sněmovny, a vsaďte na někoho, komu skutečně jde o lidi a umí to s nima. Třeba je někdo u Idealistů. Zkuste převzít velkou a zanedbanou voličskou skupinu, což jsou drobný živnostníci, a bránit je proti Babišovi, kterej je nenávidí a ničí jim život. Vaše přístí volební kampaň začala teď.

3) Zelení - Strana zelených: Moji milí, je u vás spousta prima lidí, ale dopadlo to tak, že už ani nedosáhnete na státní příspěvek. Nechcete se zkusit rozpustit do jiných stran a prosazovat zelenou politiku tam? 

Tož tak. Jinak už jenom dvě poznámky: 

- Babiš osobně má ve Středních Čechách horší výsledek než ANO v celým státě :-)

- Ke svýmu rodnýmu městu mám spoustu vážnejch výhrad, ale tentokrát bych rád prohlásil, že zachránilo tyhle volby a celou zemi od velkýho průšvihu. Praho, díky!

Dodatečné poznámky: Semelová je pryč, za KSČM ji v Praze přeskočil Dolejš. To je dobrá zpráva. Za ODS dostal nejvíc preferenčních hlasů ze všech poslanců Klaus mladší, to je špatná zpráva. ODS si v Praze vykroužkovala jednoho z mála příčetnejch, tj. Humplíka, takže s Klausem jdou do Sněmovny Černochová a Žáček. A naštěstí Svoboda. A Marek Benda. Upřímně řečeno bych se nedivil, kdyby to Babiš postavil s ODSkou.

0
Vytisknout
16609

Diskuse

Obsah vydání | 24. 10. 2017