Blázni byli, kordy měli...

21. 10. 2017 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty


Už jsme tady informovali o ohromující debilitě většiny diskutérů na Facebooku  u článku "Odejde-li ČR v důsledku nadcházejících voleb z Evropské unie, Češi mohou čekat katastrofu".  Je to vnímání asi takové úrovně, na jaké je hysterický, iracionální, neseriozními médii uměle vykonstruovaný strach mnoha Čechů z muslimů a uprchlíků.

Na reakcích uživatelů internetu je ohromující především skutečnost, že i když uvedete věcné informace,s odkazy, například že ČR obdržela z Evropské unie od vstupu do EU finanční podporu více než 500 miliard Kč (též ZDE a ZDE; bez této podpory by dnes ČR vypadala úplně jinak, hrozně), nemluvě o tom, že od vstupu do EU došlo k podstatnému oživení české ekonomiky a ČR patří nyní k nejsilněji se ekonomicky rozvíjejícím zemím v Evropské unii, uživatelé internetu tato fakta ignorují a blábolí znovu a znovu tytéž nesmysly, například že ČR do Bruselu ODVÁDÍ daleko více peněz, než dostává.

Stejně znepokojující je ale skutečnost, že v ČR nejsou zřejmě k dispozici vůbec žádné informace o tom, jak britská ekonomika nyní kolabuje pod tlakem neúspěšného vyjednávání o brexitu. Ohromující je to, že když promluvíte s někým v Česku, vůbec o těchto skutečnostech nemá informace.

Britská libra, která před hlasováním pro brexit, měla hodnotu 34 Kč, má nyní hodnotu 28 Kč. To je propad o 18 procent!! a bude hůř. Brexit je pro Británii katastrofou. Má nyní nejmenší hospodářský růst z celé skupiny G7.

Británie nemá vyřešen letecký provoz, po odchodu Británie z EU přestanou létat letadla. Nemá vyřešeno obnovení celních prohlídek zboží, takže v Doveru budou stokilometrové fronty kamionů. Odchází z Euratomu, takže britské jaderné elektrárny nebudou mít palivo a nemocnice nebudou mít radioizotopy pro léčbu rakoviny. Dovážené potraviny budou zatíženy cly 10 procent, ostatní výrobky cly 40 procent. Většina britského vývozu jsou služby, to není ošetřeno vůbec, takže vývoz služeb do Evropy skončí. Finanční středisko v londýnské City končí, mezinárodní banky se stěhují do Frankfurtu.

0
Vytisknout
11340

Diskuse

Obsah vydání | 24. 10. 2017