Americký Senát potvrdil kontroverzního ultrapravicového soudce Kavanaugha do amerického Nejvyššího soudu

7. 10. 2018

čas čtení 2 minuty

 

Ruka ruku myje: Soudce Brett Kavanaugh, jmenovaný Donaldem Trumpem, bude rozhodovat o případné možnosti Trumpova trestního stíhání


Trump, muž, který se vytahuje vlastními sexuálními útoky proti ženám, a jeho poslušní republikáni, potlačují ženy, zacpali jim ústa a zaútočili na ně. Zakrátko Kavanaugh zajistí, že ženy nebudou mít žádná legální práva nad svým tělem.




Americký Senát potvrdil jmenování kontroverzního soudce Bretta Kavanaugha, který prokazatelně lhal při slyšení v Senátu, soudcem u Nejvyššího soudu USA. Donald Trump tím zaznamenal výrazné vítězství a zřejmě si zajistil beztrestnost před stíháním za své možné trestné činy. Znamená to, že se americký Nejvyšší soud přesunuje pro celou příští generaci směrem k ultrapravicovému rozhodování. Nominace byla schválena těsnou většinou 50 vůči 48 hlasů.

Je to puč v americkém soudnictví. Republikáni naplnili Nejvyšší soud ultrapravicovými ideology, kteří nerozhodují nestranně podle zákonů, ale čistě ideologicky, ve prospěch své politické strany:


Podrobnosti v angličtině ZDE
 
Hanba americkému Senátu. Senátoři, kteří hlasováním potvrdili Kavanaugha, signalizují obětem sexuálních útoků, že na jejich právech nezáleží.


Muž, který prokazatelně lhal pod přísahou, přísahá v Nejvyšším soudu:


Muž, který se vychloubal svými sexuálními útoky proti ženám, si nyní osobuje právo mluvit jejich jménem:




0
Vytisknout
7381

Diskuse

Obsah vydání | 9. 10. 2018