Ukrajinští vojáci se zúčastní cvičení NATO Trident Juncture 2018

8. 10. 2018

čas čtení 1 minuta
Ukrajinské ozbrojené síly se zúčastní mnohonárodních vojenských manévrů Trident Juncture 2018, uvedlo na své stránce ukrajinské ministerstvo obrany.


"Aktivní fáze Trident Juncture 2018 s účastí pětačtyřicetisícového vševojskového kontingentu proběhne na severu Norska v období od 25. října do 7. listopadu 2018," uvádí se v prohlášení. Během tohoto týdne se skupina ukrajinských důstojníků nacházela ve štábu Spojeného operativního velení NATO Neapol, kde probíhal velitelskoštábní výcvik, říká dále prohlášení.

Podle údajů ukrajinského ministerstva obrany od září 2018 se pět důstojníků ukrajinské armády účastnilo práce v sekcích štábu mnohonárodní koalice. "Úspěšně prošli etapami teoretické přípravy a brzy se vydají plnit úkoly na svých směrech v Neapoli, Ramsteinu a Stavangeru," uvedlo ministerstvo.

Kromě 29 zemí NATO se manévrů zúčastní jednotky ze Švédska a Finska. Podle scénáře cvičení NATO provede rozsáhlou vojenskou operaci s cílem osvobodit nezákonně okupovanou severní část Norska. Za agresora je označen fiktivní stát Murinus.

Podrobnosti v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
8074

Diskuse

Obsah vydání | 11. 10. 2018