České dráhy aneb cestování v zatlučené rakvi

20. 8. 2019 / Václav Jamek

čas čtení 1 minuta
Jel jsem včera rychlíkem č. 942 ve voze č. 368 z Hradce Králové do Prahy. Vůz měl být klimatizovaný, z kterýchžto příčin byla všechna okénka zaplombována, aby nešvarní cestující klimatizaci svými rozmary nenarušovali.

Problém tkvěl v tom, že klimatizace byla veškerá žádná, a vzduch se ani nepohnul. Několik mladých mužů postupně lomcovalo uzamčenými okýnky, poté zpoceni a vysíleni padali zpět na vyhřáté sedadlo.

Mé dožití se touto krušnou cestou jistě o několik dní zkrátilo. Cestu domů jsem doplnil stejně nevětratelnou tramvají nejnovějšího typu, rovněž bez klimatizace, po příchodu domů jsem snědl jogurt a upadl do dvanáctihodinového spánku. Na to, proč nebyl klimatizovaný vůz ve skutečnosti vůbec klimatizován, jsou čtyři odpovědi, račte si vybrat:

a) vůz měl poruchu klimatizace (v kterémžto případě měl ovšem průvodčí klíčem odblokovat okna);

b) vlaková četa byla sestavena ze sadistů (což se určuje psychologickými testy při přijímání pracovníků);

c) České dráhy nařizují, aby se klimatizací šetřilo, jinak jdou odměny dolů (pak je otázka, proč se klimatizace vůbec dělala);

d) bylo to spiknutí muslimských utečenců, kteří si přejí, abychom co nejdřív vymřeli a mohli sem pozvat ostatní muslimy.

Pravda je d), o tom nemůže být pochyb.

 

0
Vytisknout
8787

Diskuse

Obsah vydání | 22. 8. 2019