Lži na českých dezinformačních serverech o koronaviru

11. 4. 2020

čas čtení 2 minuty

Níže uvedené vzniklo z naší iniciativy NELEŽ, konstatuje Bohumil Kartous.  Koukněte, kolik společností už deklaruje, že dezinfo parazity neživí. Klíčové v době, kdy se koronavirová pandemie stala jak předmětem propagandy (byť komické, vždyť Čína “bojuje a zachraňuje” Tvrdíkem) i řízené dezinformační kampaně, přičemž řada impulsů vychází ze zdrojů ruského dezinfo aparátu, jehož koncovými částmi jsou falešné účty na sociálních sítích. Na tuto produkci už netrpělivě čekají lokální odběratelé, české dezinfo weby. V době paniky je jejich nebezpečnost hmatatelná: strach a nejistota starších lidí, kterou dokáží zvyšovat bludy o řízeném útoku koronavirem či o přenosu 5G sítěmi se transformuje do ohrožení pro všechny, neboť inženýři v mocenských pozicích činí svá rozhodnutí nikoliv na základě racionální úvahy o veřejné prospěšnosti, nýbrž podle pravidel politického marketingu.


Velikonoce jsou spojeny s nadílkou. Ty letošní jsou navíc specifické tím, že možná nenavštívíte své rodiče a prarodiče. A jakou nadílku připravily dezinformační weby a útočí s ní především na seniory nebo ohrožené? Podívejte se na krátké shrnutí. A přejeme všem, ať to, co nás o Velikonocích rozděluje, jen zákaz setkávání.

1. Německá vláda ukradla respirátory ČR, SR, Švýcarsku a Maďarsku. Ať všichni pochcípají, hlavně když ne Němci, to je politika Berlína.
2. Tento virus Wuhan není odolný vůči teplu, zahyne při teplotě 26–27 stupňů C. Proto pijte více horké vody.​
3. Choďte častěji na slunce, pijte horkou vodu.
4. Pijte několik doušků vody každých 15 minut. (Pozn. red.: Toto má určitou vzdálenou vazbu na realitu. Zdravotní odborníci doporučují, aby lidé nebyli dehydrovaní a pili až 2 litry vody denně, ovšem ne každých 15 minut!)
5. Ve stínu koronaviru: USA přesouvá do Evropy obrovské množství vojáků, letadel a tanků. Jsme na pokraji války, říká expert. USA dosud nikdy neobsadila Evropu tak silnou armádou, jako teď.
6. Lehký průběh řešte jako běžnou infekci - užívejte Paralen při tělesné teplotě 38 st. C, zvyšte příjem vitamínu C, užívejte např. Celaskon.
7. V oblastech s vysokým přirozeným výskytem vitamínu D v populaci má onemocnění lehčí a kratší průběh, bez výskytu závažných komplikací.

0
Vytisknout
9101

Diskuse

Obsah vydání | 15. 4. 2020