Nadační fond nezávislé žurnalistiky o Pavlu Černockém

15. 4. 2021

čas čtení 1 minuta

Vůči zpravodajství České televize je možno mít četné námitky (nezapomínejme na dobu před dvaceti lety, kdy zlikvidoval Zdeněk Šámal během "vzbouření v ČT" pokusy Ivana Kytky zavést v ČR zavedené praktiky profesionálního anglosaského žurnalismu, a poslal Andrewa Stroehleina mezi studenty do směny - ten se mezitím stal globálně jedním z nejvýznamnějších světově uznávaných analytiků) - avšak Josef Šlerka z Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky má pravdu, že tohle je už opravdu trochu moc (JČ):

O PAVLU ČERNOCKÉM toho bylo v posledních týdnech napsáno ažaž. Tento kandidát do Rady ČT věří, že současné vedení ČT je napojeno na "STAN a tiskoviny jako Týdeník Respekt a odporný Forum 24", a doufá, že nové vedení "vyrazí lidi jako Fridrichová, Šámal, Wollner a Rosí”.

► Mezi lety 1986 a 1987 byl veden v seznamech spolupracovníků StB jako důvěrník, podle lustračního zákona se tato kategorie nepovažuje za vědomou spolupráci. Jeho spis byl skartován.
► spolek Šance na návrat, který Černockého nominoval, nezveřejňuje účetní závěrku ani přehled o majetku a závazcích; ve svých stanovách se prezentuje jako nepolitická instituce, přestože nedávno uzavřel memorandum o spolupráci s SPD
► generální ředitel ČT Petr Dvořák je podle něj "komunistický šmejd", zahraniční zpravodaj ČT Lukáš Mathé "odporný, manipulativní vepř" a Václav Moravec "podvraťák"

0
Vytisknout
6986

Diskuse

Obsah vydání | 20. 4. 2021