Není vláda jako vláda

14. 3. 2022 / Jan Sláma

čas čtení 1 minuta
Způsob vládnutí pana premiéra Fialy na mne nedělá dobrý dojem. Připomíná mi příliš období kdy jsem působil jako vysokoškolský učitel a kdy jsme se pravidelně scházeli na schůzce katedry. Mluvím o době kdy nám po převratu nastoupil nový vedoucí. Ty schůze katedry pod novým vedením se staly promarněným časem. Na řešení aktuálních problémů by byl stačil jen zlomek času. Zbytek se promarnil nekonkrétními debatami nikam nevedoucími.

 

Snad právě proto, že pan Fiala pochází z prostředí akademického, kde hodina - žádný problém a ten se dá vždy odložit na „pak“,tak potom vypadají výsledky současné vlády. Dovedu si představit jak by mnohem efektivněji jednala vláda předchozí. Už proto, že její protagonisté byli z výroby a praktického provozu. Tam by si nemohli dovolit spoustu času strávit neplodným plkáním bez výsledků.

A právě na ty výsledky občané naší republiky marně čekají. Dostává se nám jen slov a nekonkrétních slibů. Když se pak přece jen někteří politici v debatách domáhají, aby se hovořilo o tom co lidi stále víc a víc pálí, tak moderátoři právě tyto problémy bagatelizují a hovor se rychle převádí na jiné pole. Myslím, že právě proto se sledování diskusních pořadů stává zbytečným.

Jednu záležitost ale přeci jen vláda vyřešila rychle. Vyslyšela dlouhodobé, stále opakované, volání některých ekonomů a odstranila, byť zatím jen částečně, dopravní slevy pro důchodce. Rozpočet je zachráněn!

Tak se teď jen se závistí díváme na vlády sousedních zemí, které opravdu vládnou pro své občany. Snad se příště poučíme jaké lidi volit do vlády a jaké k akademickým debatám.

1
Vytisknout
8968

Diskuse

Obsah vydání | 17. 3. 2022