Předseda ČMKOS Zavadil se Nečasovi omlouvat neměl!

26. 9. 2012

čas čtení 3 minuty

Premiér Nečas na Zavadilův názor, že jsme horší vládu od roku 1950 neměli, reagoval účelově hystericky. Musel nepochybně vědět, že při svém výroku Zavadil nemyslel na politické procesy končící popravou režimu nepohodlných lidí, ale že ho vyslovil v kontextu stále se zhoršujícího sociálního postavení lidí bez práce, nemocných a důchodců. Mám pocit, že kdyby řekl, že horšího premiéra tato zem neměla, což si lidé běžně říkají, že by se Nečas uraženě bránil, že přeci není horší než Gottwald či Štrougal, napsal František Štván.

Zajímavé je, že Nečasovi, v zájmu obhájení jeho vládou naordinovaného utahování opasků, nedělá problém lživě obviňovat nejslabší vrstvy obyvatel, že si žily nad poměry, včetně očerňování nemocných a nezaměstnaných, že zneužívají zdravotní péči a údajně pohodlnou sociální síť. Přitom si nad poměry žili a žijí jen tuneláři, včetně těch co přes všechny sliby, že jeho vláda zamezí korupci, stále tyjí z o desátky předražených veřejných zakázek. Pokud se může urážet Nečas, pak bych se měl urazit i já, neboť i mne obviňuje z žití nad poměry a ze zneužívání veřejných prostředků, čímž mi říká, že jsem větší škůdce veřejných rozpočtů než jeho ministr Vondra, který nechal neoprávněně vydělat ProMoPro stamilióny korun, nebo Vlasta Parkanová, která svým podpisem stvrdila nákup o další stamilióny předražené letouny Casa a vlastně než všichni ti výtečníci, kteří vytvářeli a vytvářejí legislativu, která chrání skutečné škůdce státní kasy a naopak trestá jejich oběti. Zkrátka a dobře.

Předseda Zavadil se neměl omlouvat. Naopak měl premiéru Nečasovo oponovat stejnými argumenty, které používám já a omluvu Nečasovi nabídnout teprve až se on omluví lidem za to, že je hází do jednoho pytle se skutečnými národními škůdci, byť ti jimi jsou bohužel jen de facto a ne de iure, neboť politici jako je Nečas byli součástí vytváření legislativního procesu, který byl polistopadovým zlodějům v jejich zájmu, kterým byla beztrestnost, cíleně ušit na míru. Proto si myslím, že v jeho případě platí upravené pořekadlo matky Foressta Gumpa, že pro zloděje je každý zloděj, dvojnásob. Kdyby ho to uráželo, tak ten kdo špatným vládnutím okrádá obyvatele země, je v přeneseném slova smyslu zloděj, byť se fyzicky pod rouškou tmy zlodějen nedopouští. A to si zatím neodpovídám na otázku, jestli je v přeneseném slova smyslu vrahem každý, kdo se legislativně a státními úsporami podílel na situaci, že se v oficiální potravinové síti prodával jed s legálními kolky na uzávěru láhví. Já jsem z ob-liga. Nevládnu a nebyl jsem zvolen na základě předvolebního slibu, že když mne voliči zvolí, tak se jim postarám o bezpečnost!

0
Vytisknout
9126

Diskuse

Obsah vydání | 27. 9. 2012