Případ pana Lofa - neradostné pokračování

21. 6. 2015

čas čtení 3 minuty

O práci jsem přišel, protože to po zdravotní stránce nedávám. Moje doktorka se na mě zlobí, podle té mám být v nemocnici nebo doma v klidu a léčit se. Nejde to, nemám ani pořádně na jídlo a to nemluvím třeba jen o tom, kolik mě stojí obvazový materiál za pouhý týden.

Před několika dny se na čtenáře Britských listů obrátil v extremní nouzi diabetik pan Jiří Lof. Jeho příběh pokračuje a není to radostné čtení. Český stát selhal. Doufáme, že se do podobné situace nedostanete i vy. (JČ)

Zdravím, vážený pane Čulíku,

tak Vám píši po více než týdnu a situace je možná horší než byla.

Práci nemám, peníze taky ne a pořád to jen bolí a bolí fyzicky i duševně. Snad se mi podaří zítra nastoupit alespoň jako ten vrátný.

Moc děkuji za Vaši pomoc a podporu. V první vlně to bylo výtečné a opravdu jste mě zachránili.

Utekl týden a kousek od zveřejnění účtu, kam mi můžou lidé posílat pomoc v nouzi (číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500, PROSÍM UVEĎTE VARIABILNÍ KÓD 2206) a od toho okamžiku veškerá pomoc ustala.

Odepsal jsem několika lidem na email s tím, že projevili zájem o mojí situaci. Zpět mi již nikdo neodepsal.

Na straně jedné děkuji a jsem velmi vděčný za první pomoc v nouzi. Na straně druhé mě zaráží ten až neuvěřitelně rychlý projev naprostého nezájmu.

Přitom je moje situace možná horší.

O práci jsem přišel, protože to po zdravotní stránce nedávám. Nejspíše tedy nastoupím někam do vrátnice za cca 10 tisíc čistého. A stále nevím, zda mě vezmou, protože vše záleží na vyjádření lékaře. Moje doktorka se na mě zlobí, podle té mám být v nemocnici nebo doma v klidu a léčit se.

Nejde to, nemám ani pořádně na jídlo a to nemluvím třeba jen o tom kolik mě stojí obvazový materiál za pouhý týden. Moje situace je i nadále tíživá a nevím si v ní rady.

Úřady mi nepomůžou, na hmotné nouzi jem byl a protože příjmy nad jejich limit, diky pomoci lidí, mám, nedají mi nic.

Pomoc s bydlením mi na podnájemní smlouvu nedají vůbec, mám se přestěhovat do nájmu, poradila mi úřednice na hmotné nouzi.

Nějakého starostu vůbec nezajímám, ani na Praze 9 ani na Praze 4, kde mám trvalé bydliště.

Důchodové stále nemá doručenou zprávu z mojí LPK. Tudíž mi nedají nic, protože, až na základě této zprávy vynesou rozhodnutí.

Prosím proto všechny čtenáře BL o pomoc, především s prací, uvítám jakoukoliv smysluplnou nabídku.

V minulosti jsem byl správce sítě, IT manažer, obchodník pro veřejnou správu, řidič. Lehkou fyzickou práci mám povolenou.

Uvítám i pomoc finanční, ale radši bych práci, kterou zvládnu.

jiri.lof@gmail.com

0
Vytisknout
11247

Diskuse

Obsah vydání | 25. 6. 2015