Štěně zachráněné z trosek po zemětřesení se stane záchranářským psem

14. 11. 2016

čas čtení 1 minuta


Štěně zachráněné ze sutin po zemětřesení ve městě Norcia bude brzy pomáhat hasičům, kteří je zachránili. Záchranáři objevili border kolii po několika dnech v ruinách Norcie, jednoho z měst nejhůře zasažených zemětřesením z 29. října.


Ačkoliv byl pes předán majiteli, vděčná rodina prohlásila, že si jej místní hasiči mohou nechat a vycvičit z něj záchranářského psa.

Štěně dostalo jméno Terremoto (Zemětřesení), informuje organizace na ochranu práv zvířat Enpa, jejíž dobrovolníci pracovali s hasiči na záchraně mnoha zvířat postižených nedávnými otřesy.

Terremoto není jediným domácím mazlíčkem, který se dočkal šťastného konce. Policie v Perugii adoptovala dvě jiná zachráněná štěňata. Spousta dalších zvířat se vrátila k zachráněným rodinám.

Pomoc Enpy dosud obdrželo asi 1 000 zvířat z centrální oblasti Itálie. Tento region je z velké části zemědělský a proto zde bylo otřesy postiženo velké množství živých tvorů.

Celkem 158 z nich obdrželo veterinární pomoc: 59 psů, 63 koček, 13 slepic, 10 želv, 4 papoušci, 5 kanárů, 2 husy, 1 ježek a křeček. Při zemětřesení bylo zatím hlášeno jen jedno úmrtí zvířete. Jednalo se o psa vytaženého ve vážném stavu z trosek v Nottorii.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5159

Diskuse

Obsah vydání | 16. 11. 2016