Nepříjemná zpráva pro Putina: Íránské "drony" nebudou

1. 2. 2023

čas čtení 2 minuty
Ve světě, zdá se, začíná další hra – nová velká válka. Avšak stále v ní nikdo nevěří – vše je tak nečekané a divoké. Podle zpráv malý (pouze 9 milionů lidí!) Izrael zasáhl Írán, upozorňuje Alexej Roščin.

Tomu poslednímu je opravdu těžké uvěřit. Jak to? Je jasné, že Izrael má dobře vybavenou a dobře vycvičenou armádu, ne jako nechvalně známá "druhá armáda světa". Ale napadnout Írán? Zemi, která dokáže postavit armádu velkou jako celá populace Izraele?

Nebo ne?

Ale již v mnoha telegramových kanálech jsou zprávy v duchu "Izrael zahájil speciální vojenskou operaci proti Íránu". Sakra, samozřejmě. A vyvstává otázka: Použijí šílení ajatolláhové jadernou bombu na Izrael? Ostatně už dlouho, mnoho let všemožně vyhrožují, že takové bomby získají a jsou připraveni je v Izraeli použít.

Obecně platí, že čert ví, jak to je. I když je naděje, že alespoň tato "speciální vojenská operace" byla kalkulována a hlavně odsouhlasena s USA a rozvědkou, která (opět na rozdíl od Ruska) tentokrát "reportovala přesně". A režim šílených ajatolláhů, ze kterého je všem špatně, prostě padne... I když se tomu samozřejmě těžko věří.

Existuje však ještě divočejší verze – že Írán byl napaden drony, které přiletěly z Ázerbájdžánu. Zdá se to ještě neuvěřitelnější – vždyť Spojené státy stojí za Izraelem, ale za Ázerbájdžánem Turecko? Úplný nesmysl. Existuje však zatím jen jeden fakt – v Íránu došlo k výbuchům v různých městech díky bezpilotním bojovým letounům.

Pro "druhou armádu světa" je tu nepříjemná zpráva: Zdá se, že už nebude dostávat íránské drony Geraň. Pro ruský lid je to naopak dobrá zpráva: Izrael (nebo kdo?) jej svou agresí zachraňuje přinejmenším před budoucími pocity bolestného studu, impotence a hněvu. Radost je však velmi kyselá – už jsme nashromáždili hanbu a hanbu na dvě generace dopředu.

Zdroj v ruštině: ZDE

2
Vytisknout
5411

Diskuse

Obsah vydání | 6. 2. 2023