Měli bychom Kalouskovi posílat složenky

17. 6. 2011

čas čtení 3 minuty

Po skončené stávce jsou všichni spokojeni. Především naše vládnoucí garnitura. Možná si oddychli, že jim nikdo nedal na budku. Ale spíš to bude jejich samolibostí a arogancí. Asi nepochopili, nechtějí pochopit, nebo pochopili, ale dělají, že nechápou, že tentokrát tady nikdo nechtěl zvýšení platů. Tentokrát tu šlo o věci mnohem důležitější. O naši budoucnost. A podle toho, co si člověk přečte o důchodové reformě, zdravotní reformě a dalších "reformách (uf, už jen při vyslovení toho slova dostávám kopřivku), tak nám všem půjde skoro o život, píše Jana Karvaiová.

Mně, mým známým a vůbec všem pracujícím lidem (a teď proboha nikdo nenapadejte slovo pracující jen proto, že ho kdysi komouši zprofanovali) jsou stále posílány jakési pomyslné složenky na zaplacení dluhů. No, pokud bych např. pana Kalouska pozvala k nám domů, mohl by mi ukázat, v čem dlužím. Dům (starší) jsme si koupili na dluh a spláceli mnoho let. Auto jsme 15 let manželství neměli. Auto, které máme, jsme koupili (ano, koupili) od rodičů. Celý život jen pracujeme, šetříme.. Jsme zaměstnanci, tudíž sociální pojištění a zdravotní pojištění nám přímo někdo strhává z platu, daně také. Žádné stropy, žádné odpisy. Žádné velké "vyskakování".

Podobný příběh by vám vyprávěly statisíce lidí v této republice. To si pan Kalousek myslí, že by měli zdejší lidé chodit v záplatovaných, ale čistých šatech? K jídlu by měli námi v dětství oblíbený chléb s hořčicí? V zimě na šišky na zátop, v létě na maliny a borůvky, aby bylo co jíst? Tak bychom naplnili představy pánů nahoře o skromnosti nebo co? Spousta skutečně obyčejných lidí se po letech práce dostala k jakémusi "standardu", a najednou jsou obviněni, že si žijí nad poměry? No myslím si, že za jejich platy by nikdo z těch panáčků nahoře žít nechtěl, protože už by ani neuměl.

Stále mi chybí předložení účtu někomu jinému. Začněme panem prezidentem a jeho povedenou privatizací. Pokračujme vytunelovanými bankami. Vždyť oni to všichni mysleli dobře, jen to trochu neodhadli! Přece jim to nikdo nemůže mít za zlé. A co kampeličky, fondy? Taky jen nedořešený podnikatelský záměr. Státní zakázky a vysávání státu přes rádoby podnikání? To byste pana Kalouska rozesmáli, vždyť ty firmy přece živí ty uřvané odboráře a další darmožrouty, tak je laskavě nechte žít, ano!

Jen těm pánům nahoře nedošlo, že ti darmožrouti mají mozek. Vládnoucí garnitura se nám sice snaží mozky zatemňovat vším možným, ale myslím ( a doufám!!!) ,že se jim to nepodařilo. Včerejší stávka byla jen první kapičkou v ukázce veřejné nespokojenosti. Lidé, kteří si už 20 let stále jen utahují opasky, ti toho mají dost. Myslím, že by měli začít s rozesíláním složenek. Všichni, kdo ještě myslí, ví komu. Udělejme to!

0
Vytisknout
7153

Diskuse

Obsah vydání | 17. 6. 2011