Pravice? Levice? Dělat musíme oběma rukama

17. 6. 2011 / Jaromír Máša

čas čtení 1 minuta

Na nedávný článek "Co dělat?" jsem dostal řadu pozitivních odpovědí. Kupodivu žádné nadávky! Až jsem se podivil, protože většinou v diskusích se v Česku jiné argumenty, než v nejlepším případě pochybnosti o lidské podstatě pisatele eventuelně o jeho schopnostech myslet, obvykle nevyskytují.

Mnoho lidí požaduje založení strany. Jenže, já jsem už "partají" zažil nějak dost a osobně si myslím, že tento systém v poslední době selhává, asi se přežil. Mění se v jakési samoděržaví, z lidí se stává proletariát, který dostává buď větší anebo menší kůstky, anebo na: zadek. Měl jsem na to dokonce matematický model: všichni znáte Gaussovu křivku ... no, a teď si představte, že se z ní oddělí jakýsi kapkovitý útvar a stoupá a stoupá k horní hranici moci a financí, a ten zbytek se plouží při základně.

Když pozoruji to další a další utahování opasků, a naopak tloustnutí některých činovníků, tak si říkám, že další fází bude, jako kdysi v koloniální Indii, hladomor. Nebo aspoň polohladomor. Jenže tady nelze spát celý rok někde na ulici, která je navíc teplá, protože je nedlážděná. Již dlouho tomu říkám výchcipní program.

Co dělat? Na to je jednoduchá odpověď: "Dělat!" U politické strany se bojím hmyzu. Hmyz miluje peníze a většinou špinavé peníze. Bude tedy nutno vyloučit peníze. Ano, jsem připraven vést administrativu okamuří partaje zdarma. To tu ještě nebylo

Zatím se hlašte na mém mejlu. Kdo rychle dělá, ten dvakrát dělá. Ono Vás také může být jen čtyři a půl. Ani jsem se nedovolil pana Okamury. Počítám, že mi taky napíše.

0
Vytisknout
7540

Diskuse

Obsah vydání | 17. 6. 2011