Televizní hlasování při politických pořadech je lživé

6. 10. 2012

čas čtení 1 minuta

Vládnoucí mafie očividně ztrácí půdu pod nohama na všech frontách, když už se musí snižovat k estébáckým metodám a falšovat výsledky hlasování diváků v pořadu Hyde Park v ČT. Do nebe volající bylo "hlasování" po pořadu s ministrem Drábkem minulý týden. Je s podivem, že i když o této manipulaci s hlasováním veřejnoprávní televize dobře ví (viz diskuse HP), není schopna (nebo nechce - a tudíž v tom jede také) tomu zabránit. Ostudné a ubohé, míní Pavel Jedlička a uvádí odkazy ZDE ZDE

Pozn. JČ: Jde o daleko závažnější problém. Hlasování v televizních pořadech je VŽDYCKY LŽIVÉ, protože nevychází ze sociologicky ověřeného vzorku. Je to tzv. self-selected sample, kdy hlasují pouze lidé, kteří chtějí, a to žádným způsobem neodráží názor společnosti. Z tohoto důvodu slušné televizní stanice hlasování v politických pořadech nepoužívají, protože lživými informacemi nepřípustně ovlivňuje nálady ve společnosti: vytváří to dojem, že společnost má určitý názor, ale ve skutečnosti tomu tak není.

V České televizi dobře vědí, že užíváním televizního hlasování při politických pořadech šíří do veřejnosti lživé informace, ale dělají to z bulvárních důvodů: předstírání, že divák na obrazovce při politické diskusi vidí "názor národa" televizi dynamizuje a zvyšuje pořadu sledovanost. Je to nejmíň neetické, spíš bych řekl, že používání hlasování v televizních pořadech je porušením zákona.

0
Vytisknout
7390

Diskuse

Obsah vydání | 5. 10. 2012