Švédští policisté interviewovaní v reportáži na Fox News: Ten filmař je šílenec

20. 2. 2017

čas čtení 1 minuta


Poté, co se Donald Trump zmínil v sobotu o neexistujícím atentátu ve Švédsku, se pokusil bránit, že reagoval na reportáž televize Fox News. Tu natočil filmař Ami Horowitz. Avšak švédští policisté, interviewovaní v odvysílané sekvenci, protestují. Jejich výpovědi byly zkreslené. "Je to šílenec."

Oba interviewovaní švédští policisté Anders Göranzon a Jacob Ekström svědčí, že jejich odpovědi pro Horowitzův film byly vytrženy z kontextu. "Nechápeme, proč jsme byli součástí té reportáže. Rozhovor, který jsme poskytli, byl o něčem úplně jiném než o tom, o čem Fox News a Horowitz hovořili."

Rozhovor, který švédští policisté Horowitzovi poskytli, byl o kriminalitě v rizikových oblastech. Vůbec se v něm nehovořilo o migraci ani o imigraci. "Šokovalo nás, to, co odvysílali. On ty odpovědi sestříhal. My jsme v rozhovoru odpovídali na úplně jiné otázky. Tohle je špatná novinářská práce.

Anders Göranzon: "Je to strašné. Otázky, které nám byly ve skutečnosti položeny, měly být odvysílány spolu s našimi odpověďmi. Nevlastníme práva na tento film, ale důsledkem je, že po této zkušenosti už nebudeme novinářům poskytovat rozhovoru. Nemůžeme jim důvěřovat. Ten úryvek, který odvysílali, nevypovídá nic, my jsme odpovídali na úplně jinou otázku. Nesouhlasíme s tím, co Horowitz říká. Je to šílenec."

Švédský deník Dagens Nyheter požádal filmaře Horowitze o reakci.

Zdroj v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6376

Diskuse

Obsah vydání | 23. 2. 2017