Trump a Juncker terčem kritiky, že oslavovali Putinovo volební vítězství

21. 3. 2018

čas čtení 1 minuta

Jean Claude-Juncker: "Blahopřeji vám k vašemu znovuzvolení, pane prezidente Putine. Vždycky jsem argumentoval, že pozitivní vztahy mezi EU a Ruskem jsou klíčově důležité pro bezpečnost našeho kontinentu. Naším cílem by mělo být obnovit kooperativní celoevropský bezpečnostní pořádek."


Donald Trump a Jean-Claude Juncker se nepřipojili k nesouhlasu ostatních západních politiků s postoji a politickou praxí Vladimíra Putina. Poslali Putinovi blahopřání k jeho volebnímu úspěchu. V úterý se za to stali terčem ostré kritiky, vzhledem k tomu, že západní politikové nepodpořili a neschválili čtvrté volební vítězství Vladimíra Putina.

Merkelová a Macron se vyjádřili k Putinovu vítězství, avšak explicitně se vyhnuli výrazu "blahopřání" a jen Putinovi "popřáli úspěch" v jeho novém šestiletém funkčním období.

Podpora pro Putina z Washingtonu a z Bruselu je problémem pro britské činitele, kteří se snaží vytvořit jednotnou západní frontu proti Putinovi po atentátu na bývalého špiona Sergeje Skripala a jeho dceru v anglickém městě Salisbury.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Přibližný překlad: "Budeme ignorovat vaše podvodné volby, vaše zasahování do našich voleb a vaši okupaci sousedních zemí, protože chceme si vyloudit na tváři ten naivní pohled, který je v tuto sezónu tak populární."


0
Vytisknout
6517

Diskuse

Obsah vydání | 23. 3. 2018